🎥 UFC kampioen Pereira pakt MMA-legende stevig aan: 'Help beveiliging' Nieuws
Nieuws

🎥 UFC kampioen Pereira pakt MMA-legende stevig aan: 'Help beveiliging'

🎥 UFC kampioen Pereira pakt MMA-legende stevig aan: 'Help beveiliging'

Alex Pereira, de Light Heavyweight kampioen van de Ultimate Fighting Championship (UFC), blijkt beter te kunnen worstelen dan menigeen dacht.

De 36-jarige vechter staat bekend om zijn vernietigende stoten en trappen, maar tijdens een backstage ontmoeting met voormalig UFC kampioen Daniel Cormier liet Pereira zien dat hij ook op de grond zijn mannetje kan staan.

Van kickboksen naar de top van MMA

Pereira stapte na een succesvolle carrière in het kickboksen, waarin hij meerdere wereldtitels behaalde, over naar MMA. Hierdoor werd verwacht dat zijn grappling skills een zwak punt zouden zijn.

Ondanks deze verwachting heeft Pereira indrukwekkende prestaties geleverd door binnen 10 UFC gevechten kampioen te worden in zowel de Middleweight als Light Heavyweight divisie.

Poatan pakt Cormier beet!

Tijdens de media day van UFC 301 in Rio de Janeiro, Brazilië, kwamen Pereira en Cormier, een voormalig worstelkampioen op Olympisch niveau, elkaar backstage tegen. In de bovenstaande embedded video is te zien hoe Pereira, beter bekend als "Poatan", Cormier verrast met zijn grappling skills.

Cormier had waarschijnlijk niet verwacht dat de knock-out specialist hem zo goed onder controle zou kunnen krijgen.

Snelle finish en missie naar hometown event

Pereira verdedigde onlangs met succes zijn eerste UFC titel. Hij behaalde een knock-out overwinning in de eerste ronde tegen Jamahal Hill (zie hoogtepunten) tijdens UFC 300 in Las Vegas, Nevada (13 april 2024). Door deze snelle finish hoopte "Poatan" een plekje te bemachtigen op het evenement in zijn thuisstad, UFC 301 (zaterdag 4 mei 2024).

Echter staat op dit evenement de Flyweight titelstrijd centraal, waarin kampioen Alexandre Pantoja het opneemt tegen de Australische Steve Erceg

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws