Jake Paul vs Mike Tyson: smet op de reputatie van het boksen? Nieuws
Nieuws

Jake Paul vs Mike Tyson: smet op de reputatie van het boksen?

Jake Paul vs Mike Tyson: smet op de reputatie van het boksen?

Gisteren werd bekendgemaakt dat Jake Paul en Mike Tyson tegen elkaar zullen boksen in een professionele bokswedstrijd. De aankondiging werd met veel enthousiasme ontvangen door fans van beide vechters maar er zijn ook kritische geluiden te horen.

Sommigen betwijfelen of dit gevecht wel echt als een "pro-gevecht" kan worden beschouwd gezien de onconventionele specificaties op 20 juli 2024 in het AT&T Stadion in Arlington, Texas. Het evenement wordt wereldwijd gestreamd op Netflix

Een van de grootste kritiekpunten is het gebruik van oversized handschoenen. De handschoenen die tijdens het gevecht zullen worden gebruikt zijn groter dan de standaard bokshandschoenen. Dit zou de boksers meer bescherming moeten bieden maar kan ook de kracht van hun stoten verminderen en de snelheid van het gevecht beïnvloeden.

"Misschien ben ik in de war," aldus een sceptische boksfan op sociale media, "maar hoe kan een gevecht van 8 x 2 minuten met handschoenen die groter zijn dan standaard tellen als een 'pro-gevecht'?"

8 Rondes van 2 Minuten: Korte duur voor een professioneel boksgevecht

Naast de oversized handschoenen is er ook kritiek op de korte duur van de gevechten. Het gevecht zal bestaan uit 8 rondes van 2 minuten per ronde. Dit is aanzienlijk korter dan de meeste professionele bokswedstrijden, die doorgaans 10 of 12 rondes duren van 3 minuten per ronde.

De verkorte duur van de rondes kan in het voordeel werken van Jake Paul, die een jongere en atletischer vechter is dan Mike Tyson. Tyson, die 57 jaar oud is, heeft mogelijk meer tijd nodig om te herstellen tussen de rondes.

Is dit een eerlijk gevecht?

De onconventionele specificaties van het gevecht hebben geleid tot vragen over de eerlijkheid van de wedstrijd. Sommige critici zien het gevecht als een "showgevecht" dat is opgezet om geld te verdienen, terwijl anderen vrezen dat Mike Tyson, die al op leeftijd is in gevaar kan komen in de ring.

Of de boksmatch tussen Jake Paul en Mike Tyson nu wel of niet een "echt" gevecht is, zal de tijd leren. Eén ding is zeker: het gevecht zal veel aandacht trekken en stof doen opwaaien in de wereld van de vechtsport.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws