🎥 UFC Schandaal! Coach haalde rotstreek uit bij vechter in titlelstrijd Nieuws
Nieuws

🎥 UFC Schandaal! Coach haalde rotstreek uit bij vechter in titlelstrijd

🎥 UFC Schandaal! Coach haalde rotstreek uit bij vechter in titlelstrijd

De knock-out overwinning van Sean O'Malley op Aljamain Sterling bij UFC 292 lijkt een stuk complexer te liggen dan in eerste instantie gedacht. Na het gevecht verklaarde Sterling zijn nederlaag door zijn hang naar een spectaculair gevecht in plaats van puur op winst te focussen.

Mogelijk speelde er echter meer mee, namelijk tactische spelletjes van O'Malley's team. Die een ware rotstreek te lijken uitgehaald.

Coach O'Malley roept naar Sterling tijdens gevecht

Op woensdag dook er nieuwe videomateriaal op van O'Malley's knock-out. De beelden tonen hoe O'Malley's hoofdcoach, Tim Welch, naar Sterling roept tijdens het gevecht: "Aljo, you've got to go!". Dit gebeurde vlak voordat de toenmalige kampioen naar voren stormde en met de knock-out punch werd gepakt door O'Malley.

Legaal, maar niet sportief?

Het toespreken van de tegenstander tijdens een gevecht is niet illegaal. Als een coach erin slaagt om de tegenstander tot roekeloos gedrag te verleiden, is dat natuurlijk gunstig voor zijn eigen vechter. Sterling ontkent echter met klem dat dit in dit geval is gebeurd.

Zoals wel vaker bij Sterling en O'Malley gaat het er niet rustig aan toe. Sterlings teamgenoot, en O'Malley's volgende tegenstander, Merab Dvalishvili, mengde zich in het gesprek om zijn mening te geven over de kampioen en zijn coach. Dit leidde tot een verhitte discussie tussen Sterling, Welch en O'Malley.

Slecht bloed blijft stromen ondanks titelwissel

Bijna een jaar na het gevecht is er nog steeds sprake van een slechte verstandhouding tussen beide kampen. Inmiddels is Sterling opgestapt naar de vedergewichtdivisie (145 lbs) en behaalde hij een overwinning op Calvin Kattar bij UFC 300. O'Malley verdedigde met succes zijn bantamgewicht titel tegen rivaal Marlon Vera bij UFC 299. Gelukkig krijgen beide kampen later dit jaar de kans om de rekening te vereffenen als O'Malley en Dvalishvili eindelijk in de octagon tegenover elkaar staan.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws