Wie is Badr Hari echt? Van gouden jongen tot controversiële vechter! Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Wie is Badr Hari echt? Van gouden jongen tot controversiële vechter!

Wie is Badr Hari echt? Van gouden jongen tot controversiële vechter!

Badr Hari blijft de gemoederen bezig houden en een nieuwe documentaire op YouTube over de kickbokslegende lijkt de vechter in een kwaad daglicht te willen zetten. Maar is het onzin of spreken de feiten boekdelen?

Badr werd op 8 december 1984 geboren in Amsterdam als zoon van Marokkaanse ouders. Al op jonge leeftijd begon hij met kickboksen om zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen.

Zijn talent viel snel op. Vanaf zijn elfde vocht hij geregeld wedstrijden. Op achttienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar het profniveau. Niet veel later stond hij al voor duizenden mensen in de ring.

Hari groeide in rap tempo uit tot een fenomeen in de sport. In 2007 werd hij K-1 Heavyweight wereldkampioen. Zijn knock-outs en explosieve stijl maakten hem immens populair. Zijn bijnaam: “The Golden Boy”.

De eerste barsten in het beeld van de onverslaanbare kampioen

Achter de schermen begonnen de problemen. Hari stond bekend om zijn opvliegende gedrag, ook buiten de ring. In 2008 werd hij gediskwalificeerd voor het slaan van een al liggende tegenstander tijdens een finale tegen Remy Bonjasky.

Wie is Badr Hari echt? Van gouden jongen tot controversiële vechter!

Die diskwalificatie was niet de laatste. Ook in 2010 trapte hij zijn tegenstander Hesdy Gerges in het gezicht terwijl deze opstond van een knockdown. Weer volgde een diskwalificatie.

Langzaam veranderde het beeld van de ‘gouden jongen’ in dat van een ongeleid projectiel. Toch bleef Hari op sportief vlak scoren met indrukwekkende overwinningen.

Een reeks geweldszaken sleurt Hari naar de rand van de afgrond

In 2012 kwam Hari opnieuw in opspraak. Tijdens een feest in de Amsterdam ArenA zou hij zakenman Koen Everink zwaar mishandeld hebben. Everink liep meerdere breuken op. De zaak kreeg veel media-aandacht. De documentaire gaat hier diep op in.

Later bleek dat Hari verdacht werd van meerdere geweldsincidenten. Het ging onder andere om vechtpartijen in clubs, mishandeling van een ex-vriendin en aanvallen op portiers. In totaal stonden negen aanklachten tegen hem open.

Psychologen die hem onderzochten, concludeerden dat Hari tekenen van narcisme vertoonde, versterkt door zijn roem en succes. De rechter veroordeelde hem in 2014 tot twee jaar celstraf, waarvan hij zes maanden uitzat.

Hari probeert terug te keren, maar de weg naar boven is zwaar

Na zijn vrijlating wilde Hari zijn leven oppakken. Hij trainde weer en vocht een comebackgevecht tegen Rico Verhoeven in 2016. Tijdens die partij raakte hij geblesseerd en moest hij opgeven. In latere gevechten gebeurde dat opnieuw.

Ondanks fysieke tegenslagen bleef hij terugkeren. Maar telkens gooiden blessures, verliespartijen of schandalen roet in het eten. Zo testte hij in 2018 positief op verboden middelen. Weer volgde een schorsing.

badr hari

Zijn laatste partijen leverden geen winst op. Hari verloor meerdere keren, waaronder tegen Benjamin Adegbuyi en Arkadiusz Wrzosek. De kickbokswereld begon te twijfelen aan zijn toekomst.

Een leven vol pieken, dalen en onduidelijkheid

Hari’s gedrag buiten de ring heeft diepe sporen nagelaten. Zijn imago raakte zwaar beschadigd. Sponsoren haakten af en fans haakten af. Tegelijkertijd bleef een deel van het publiek hem trouw.

Badr Hari zelf bleef wisselend reageren. Soms toonde hij spijt, soms ontkende hij de ernst van zijn gedrag. Opnieuw werd hij in verband gebracht met criminele netwerken. En opnieuw volgden rechtszaken.

De vraag blijft: kan iemand met zo’n verleden nog terugkeren als voorbeeld voor jongeren? Of is het tijdperk Hari definitief voorbij?

De impact van Badr Hari op de sport en de samenleving

Hari heeft het kickboksen mede op de kaart gezet. Hij inspireerde een generatie vechters met zijn stijl. Maar zijn misstappen tonen ook de gevaren van roem zonder grenzen.

Zijn verhaal laat zien hoe snel iemand kan stijgen, maar ook hoe hard de val kan zijn. Trainers, bonden en sportorganisaties keken naar zijn case en trokken lessen. Vandaag wordt er meer nadruk gelegd op gedrag, voorbeeldfunctie en mentale begeleiding.

Badr Hari blijft een figuur die mensen verdeelt. Held voor sommigen, een slecht voorbeeld volgens anderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws