Adesanya beschuldigt UFC van uitwissen vechter: 'Dit kan niet' Nieuws
Nieuws

Adesanya beschuldigt UFC van uitwissen vechter: 'Dit kan niet'

Adesanya beschuldigt UFC van uitwissen vechter: 'Dit kan niet'

Israel Adesanya heeft fel gereageerd op de manier waarop de UFC lijkt te proberen Francis Ngannou uit de geschiedenis van de organisatie te verwijderen. Hoewel hij begrijpt dat de UFC een bedrijf is dat beslissingen moet nemen, vindt Adesanya dat het negeren van Ngannou's bijdragen aan de sport simpelweg niet te rechtvaardigen is.

In de aanloop naar UFC 305 bracht de organisatie een promotievideo uit waarin Adesanya sprak over de drie Afrikaanse kampioenen die ooit de UFC domineerden: Adesanya zelf Kamaru Usman en Francis Ngannou. In de bewerkte versie van de video werd Ngannou's naam opvallend genoeg weggelaten. Ondanks dat Adesanya hem noemde tijdens de persconferentie. Dit viel niet goed bij de voormalig middengewicht kampioen.

"Je kunt Francis' nalatenschap in de UFC niet uitwissen," zei Adesanya tijdens de media dag van UFC 305. "Het maakt deel uit van wat we hebben bereikt. Het staat voor altijd in de geschiedenis in steen gegrift. Het proberen te negeren of er niet over te praten is gewoon dwaas."

Ngannou's vertrek en de strijd om vrijheid

Het vertrek van Francis Ngannou uit de UFC was al langere tijd in de maak, nadat "The Predator" openlijk sprak over problemen met zijn contract die hij wilde aanpakken voordat hij een nieuwe overeenkomst zou overwegen. Zijn zorgen gingen niet alleen over salaris. Maar ook over de vrijheid om zijn andere interesses na te streven. Zoals zijn droom om te boksen. Na zijn vertrek bij de UFC tekende Ngannou bij de PFL. Waar hij nu de kans heeft om zijn boksdromen waar te maken inclusief gevechten tegen Tyson Fury en Anthony Joshua.

Ondanks het feit dat Ngannou nu voor de PFL vecht, blijft zijn geschiedenis met de UFC een belangrijk deel van zijn nalatenschap, benadrukt Adesanya. "Hij is een integraal onderdeel van wat we hebben gedaan in de UFC," zei Adesanya. "Er is nu competitie tussen andere promoties en de UFC, maar je kunt de geschiedenis niet uitwissen. Het internet en de mensen zullen zich altijd herinneren."

Adesanya’s relatie met Ngannou: respect en ondersteuning

Ondanks de scheiding van wegen, blijft de persoonlijke band tussen Adesanya en Ngannou sterk. Adesanya blijft in contact met de voormalige zwaargewichtkampioen en kijkt uit naar zijn terugkeer in de PFL-kooi in oktober. Dit gevecht markeert Ngannou's eerste optreden sinds het tragische overlijden van zijn 15 maanden oude zoon in april.

Adesanya kan zich niet voorstellen wat zijn vriend heeft doorgemaakt, maar wenst Ngannou alleen maar het beste bij zijn terugkeer naar de sport. "Ik ben blij voor hem," zei Adesanya. "Hij heeft iets doorgemaakt dat ik niemand zou toewensen. We hebben gepraat. Ik heb bij hem gecheckt. Ik respecteer Francis enorm."

13 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws