Alistair Overeem weigert dochters identiteit te erkennen: 'Zij geen hij' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem weigert dochters identiteit te erkennen: 'Zij geen hij'

Alistair Overeem weigert dochters identiteit te erkennen: 'Zij geen hij'

UFC-veteraan Alistair Overeem gelooft dat zijn dochter gehersenspoeld wordt in de gedachte dat ze een man is. Het is duidelijk dat de vechter niet gelooft in gender identiteit en beweert dat hij haar gedrag afkeurt.

Zijn oudste dochter, Storm Overeem, wil zich identificeren als man. Overeem onthult dat hij zich hier niet aan zal aanpassen. De voormalig vechter wijdt dit aan social media en 'woke cultuur'.

Overeem weigert dochter een hij te noemen

Binnen de LGBTQ+ gemeenschap is genderaffirmaties wanneer de persoon zich identificeert met het geslacht dat zijzelf als authentiek beschouwen, in plaats van het geslacht dat bij geboorte is toegewezen. Een proces dat de oudste dochter van Overeem, Storm, naar verluidt doormaakt.

Overeem gelooft echter niet in genoemde gender affirmaties. De gepensioneerde vechter beweert dat hij haar overtuiging afwijst en zijn dochter niet als "hij" zal aanspreken. In de Jaxxon Podcast, samen met mede-UFC-vechters Rampage Jackson en Luke Rockhold, gaf hij zijn mening over de kwestie.

Woke onzin

"Ze is helemaal into deze woke onzin," aldus Alistair Overeem. De voormalig vechter onthult dat zijn dochter, Storm, zich identificeert als man, een mening die hij niet steunt. The Demolition Man wijt het aan social media en gelooft dat ze gehersenspoeld wordt.

Overeem noemt het 'extreemlinks' en denkt dat zijn dochter te veel tijd op haar smartphone doorbrengt. Hij beweert ook dat hij geduldig zal zijn en zijn dochter compassie zal tonen bij het leren over gender affirmaties. Hij vertelt echter ook waarom hij weigert haar met "hij" aan te spreken, ondanks haar identificatie als man.

"Ik ga haar niet 'hij' noemen," aldus Overeem. Hij beschouwt zichzelf als een vechter en weigert toe te geven aan haar gender affirmaties. Als vader beweert hij dat hij zijn dochter nooit zal "loslaten", wat er ook gebeurt.

Update: Reacties en ontwikkelingen

Sinds de publicatie van het artikel heeft Alistair Overeem niet verder gereageerd op de controverse rondom de genderidentiteit van zijn dochter. In een recent interview met onder andere Rampage Jackson, verklaarde Overeem: "Ik blijf bij mijn standpunt omdat ik geloof dat dit het beste is voor mijn dochter."

Alistair Overeem weigert dochters identiteit te erkennen: 'Zij geen hij'
Alistair Overeem met zijn dochter Storm

Reacties uit de vechtsportgemeenschap zijn gemengd. Vechter Jake Shields steunde Overeem's standpunt, terwijl anderen, zoals coach Jacob, hun ongenoegen hebben geuit over zijn opmerkingen.

Experts zoals A.K. Hiemstra, een specialist in genderstudies, hebben gewaarschuwd voor de mogelijke negatieve impact van zulke uitspraken op de mentale gezondheid van jongeren die zich identificeren met een ander geslacht dan hun toegewezen geboortegeslacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws