Nieuws

Alle ogen op Alkmaar: Titelgevecht én het doorbreken eeuwenoude vloek

Op zondag 22 september 2024 is Alkmaar dé plek voor een klapper van een gevecht tijdens BRAVE CF 87. Het draait om de lichtgewicht titel, maar er hangt meer in de lucht. Abdisalam Kubanychbek wil namelijk niet alleen zijn titel verdedigen, maar ook een vloek doorbreken.

Al acht keer eerder werd de titel gewonnen, maar niemand is erin geslaagd om hem daarna te verdedigen. Maar wie weet, misschien is Kubanychbek wel de man die de vloek doorbreekt. Of gaat zijn tegenstander, Raul Tutarauli, er juist met de winst vandoor?

De vloek die maar blijft hangen

Die vloek, ja, daar wordt veel over gepraat. Acht kampioenen zijn erin geslaagd om de lichtgewichttitel te pakken, maar geen enkele heeft hem kunnen houden. Kubanychbek is vastberaden om geschiedenis te schrijven door de eerste te zijn die de titel wél verdedigt.

Maar dan staat hij wel tegenover Raul Tutarauli, de nummer één lichtgewicht in Europa en wel in Alkmaar Nederland. Tutarauli heeft bewezen een keiharde vechter te zijn en wil nu ook zijn naam wereldwijd laten gelden.

Tutarauli’s grote kans

Voor Raul Tutarauli is dit niet zomaar een titelgevecht. Hij ziet dit als zijn kans om het Europese succes naar de rest van de wereld uit te breiden. Hij weet dat de ogen van de MMA-wereld op hem gericht zijn. Als hij wint, maakt hij een enorme sprong voorwaarts in zijn carrière.

En voor Kubanychbek? Hij weet dat er meer op het spel staat dan alleen de titel. Hij vecht niet alleen tegen Tutarauli, maar ook tegen de vloek die al jaren over de lichtgewichtdivisie hangt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws