Nieuws

Badr Hari pakt Belg keihard aan: 'Komt oude vorm terug?'

Badr Hari had veel gevechten in zijn carrière een van de wedstrijden die tegen de Belg Frederic Sinistra blijft de fans van de Marokkaanse topvechter boeien. De strijd die plaatsvond tijdens Fights at the Border presents It's Showtime 2009 in Antwerpen eindigde met een knock-out winst voor Hari. Met geruchten van een comeback vragen de fans zich af of hun Badr zijn oude vorm terug zal krijgen en hopen hun ster te zien schitteren net als destijds.

In 2009 was de kickbokswereld in rep en roer voor de langverwachte confrontatie tussen de Marokkaans-Nederlandse vechter Badr Hari en de Belgische kickbokser Frederic Sinistra. Beide atleten waren bekend om hun explosieve kracht. Wat zorgde voor hoge verwachtingen bij fans en critici.

Badr destijds al een gevestigde naam in de K-1 kickbokswereld had een reputatie opgebouwd als een van de meest gevreesde vechters vanwege zijn agressieve stijl en spectaculaire knock-outs. Frederic Sinistra die in 2021 overleed was een gerespecteerde kickbokser met een sterke wil en een niet aflatende drang om te winnen. De clash tussen deze twee titanen beloofde een gevecht te worden dat de annalen van de kickboksgeschiedenis zou ingaan.

Het Gevecht: overmacht en techniek

Op de avond van het gevecht was de spanning te snijden. Badr Hari was vastbesloten om zijn dominantie te bewijzen, en Sinistra wist dat hij een zware taak voor de boeg had.

Vanaf de openingsbel nam Hari onmiddellijk de leiding. Met zijn kenmerkende snelheid en kracht zette hij Sinistra onder druk. De Belg probeerde stand te houden, maar het was duidelijk dat Hari's technische vaardigheden en fysiek overwicht de doorslag gaven.

In de eerste ronde werd Sinistra meerdere keren geraakt door stoten en trappen van Hari, die er geen gras over liet groeien.

De beslissende momenten

Het gevecht bereikte zijn hoogtepunt toen Badr Hari zijn tegenstander in de hoek dreef en een reeks vernietigende stoten uitdeelde. Sinistra, hoewel taai en veerkrachtig kon de krachtige aanvallen niet langer weerstaan en wees naar zijn achterhoofd.

De Belg wees erop dat hij met een illegale stoot zou zijn geraakt. Uiteindelijk dwong Hari de scheidsrechter om in te grijpen en het gevecht te stoppen. Waardoor hij de overwinning via technische knock-out veiligstelde.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws