Nieuws

Badr Hari trapt Remy Bonjasky op zijn kop: 'chaos'

Badr Hari en Remy Bonjasky zijn grote namen uit de kickbokssport en twee legendes op zich. Een van hun gevechten is blijven hangen en niet op een positieve manier waar onsportiviteit en adrenaline het overnamen van helder denken toen Badr een trap na gaaf aan een gevloerde Bonjasky.

Op 6 december 2008 vond een van de meest gedenkwaardige en omstreden gevechten in de K-1 geschiedenis plaats. De tweevoudig K-1 wereldkampioen Remy Bonjasky nam het op tegen de explosieve Marokkaanse vechter Badr Hari. Tijdens het K-1 World Grand Prix-toernooi in Yokohama Japan. Beide vechters waren op het hoogtepunt van hun carrières. In een terugblik nemen wij je mee door het gevecht.

En de verwachtingen waren hooggespannen. Bonjasky bekend om zijn vliegende knieën en technische precisie stond tegenover Hari berucht om zijn kracht en agressiviteit. Het gevecht beloofde een spektakel te worden maar eindigde in een schandaal dat de sportwereld in shock achterliet.

Het moment van de waarheid: Wat er werkelijk gebeurde in de ring

Tijdens de eerste ronde leek het gevecht gelijk op te gaan, met beide vechters die hun kenmerkende technieken lieten zien. Hari zette echter Bonjasky constant onder druk, en in de tweede ronde sloeg het noodlot toe. Terwijl Bonjasky op de grond lag na een knockdown stapte Hari over de regels heen en gaf hij Bonjasky een trap op het hoofd.

Deze actie leidde tot een onmiddellijke onderbreking van de wedstrijd door de scheidsrechter. Bonjasky klaagde over ernstige pijn en zichtproblemen en na overleg met de artsen werd het gevecht voortijdig beëindigd.

De Nasleep: Waarom dit gevecht zo controversieel werd

De beslissing om Hari te diskwalificeren en de overwinning toe te kennen aan Bonjasky veroorzaakte veel opschudding. Sommigen vonden dat de straf te zwaar was en dat Bonjasky de ernst van zijn blessure overdreef om een overwinning te behalen.

Anderen benadrukten dat Hari’s gedrag volledig onaanvaardbaar was en een schending van de sportieve regels betekende. Het incident zorgde voor een hevige discussie in de K-1 wereld en leverde Hari de reputatie op van een losgeslagen vechter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws