Nieuws

Badr Hari verslagen: 'Niemand zag het aankomen'

Op 25 mei 2013 stonden twee iconen van de kickbokswereld Zabit Samedov en Badr Hari opnieuw tegenover elkaar in de ring. Het gevecht vons plaats in Rusland tijdens een door de omstrden leider Ramzan Kadyrov georganiseerde showmatch. En was hun derde ontmoeting.

Hun eerste gevecht vond plaats in 2009 waar Badr Hari de overhand had. Vier jaar later tijdens de kwartfinale van het wereldkampioenschap ontmoetten de twee elkaar opnieuw. Waarbij Hari opnieuw als winnaar uit de bus kwam.

De opkomst van Zabit Samedov tegen alle verwachtingen in

In de aanloop naar hun derde gevecht was er veel gebeurd. Badr Hari had een tumultueuze periode achter de rug. Waarbij hij zelfs een gevangenisstraf van acht maanden had uitgezeten. Ondanks zijn fysieke achteruitgang door in de gevangenis 20 kilo te zijn afgevallen wist hij in hun tweede ontmoeting nog steeds te domineren.

Maar deze derde keer zou anders zijn. Samedov vastbesloten om zijn eerdere nederlagen recht te zette, begon het gevecht met een verbluffende intensiteit. Hij dwong Hari al vroeg op de knieën wat meteen de toon zette voor de rest van het gevecht.

Een gevecht dat de geschiedenis in gaat

De strijd werd steeds heviger naarmate de minuten verstreken. Ondanks zijn eerdere nederlagen wist Samedov deze keer een krachtig antwoord te geven op Hari's aanvallen. Met precisie en kracht sloeg hij toe. Waardoor Hari op zijn knieën terechtkwam. De scheidsrechter had geen andere keuze dan het gevecht te stoppen en Samedov als winnaar uit te roepen.

Het gevecht tussen Badr Hari en Samedov was er een voor in de geschiedenis boeken. Vechters verliezen nu eenmaal en kunnen niet altijd als winnaar de ring verlaten.

8 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws