Nieuws

Badr Hari’s ergste nachtmerrie: 'De brute vernietiger'

Alistair Overeem was een van de meest gevreesde vechters.Die zowel in het kickboksen en MMA grote zeges boekte. Een van zijn gevechten tegen Badr Hari wordt gezien als een van de meest brute ooit. Met meer dan 80 gevechten en meerdere titels op zijn naam is hij niet meer weg te denken uit de vechtsport.

Overeem maakte zijn professionele debuut in 1999 in het Thaiboksen. Zijn lengte en krachtige knieën gaven hem meteen een voorsprong in de clinch. Waardoor hij al snel naam maakte in de vechtsportwereld. Hoewel hij succes boekte in kickboksen besloot Overeem zijn vaardigheden verder aan te scherpen in MMA. Deze periode bleek cruciaal voor zijn ontwikkeling als vechter.

De terugkeer naar kickboksen en de dominantie in K1

In 2004 keerde Overeem terug naar de kickboksring om het op te nemen tegen de Braziliaan Claude Fitoza. Dit gevecht markeerde het begin van zijn terugkeer naar K1 waarin hij al snel uitgroeide tot een vechter van wereldklasse. In 2008 nu met een veel zwaarder en gespierder lichaam, begon Overeem aan een ongeëvenaarde reeks overwinningen. Waarbij hij vechters als Badr Hari en Remy Bonjaski versloeg en op de knieën bracht.

Overeem is uitgegroeid tot een levende legende niet alleen door zijn fysieke kracht. Maar ook door zijn tactische veelzijdigheid en onverschrokkenheid in de ring. Inmiddels gestopt met vechten en kilo's lichter kan Overeem terugkijken op een geweldige carrière als vechter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws