Nieuws

'Blij met Badr Hari's steun': Bokser Khelif wil einde aan pesterijen

De Algerijnse bokser Imane Khelif heeft zich uitgesproken tegen de haat en intimidatie die zij heeft ervaren na haar deelname aan de Olympische Spelen. De jonge vrouw, die opkwam tegen aanhoudende geruchten over haar geslacht, roept op tot een einde aan het pesten van sporters. Wel is ze blij met de steun die ze krijgt van bekende namen zoals kickbokslegende Badr Hari.

In een interview heeft Khelif gisteren haar ervaringen tijdens de Olympische Spelen toegelicht. Ze beschreef de enorme druk en mentale uitputting die ze heeft ondergaan vanwege de onterechte beschuldigingen over haar geslacht en dat zij een man zou zijn. De bokser benadrukte de negatieve impact van online pesterijen en riep op tot meer respect voor sporters.

“Ik stuur een boodschap naar alle mensen van de wereld om de Olympische principes en het Olympisch Handvest hoog te houden, om af te zien van het pesten van alle atleten, omdat dit gevolgen heeft, enorme gevolgen”, zei Khelif.

Khelif: 'Dit kan mensen vernietigen'

Ondanks de storm aan kritiek en haat heeft Khelif haar focus weten te behouden en heeft ze succes geboekt op de Olympische Spelen. Ze won meerdere wedstrijden en staat op het punt de halve finale te bereiken. Morgen staat zij weer in de boksring.

De Algerijnse bokser heeft veel steun ontvangen van het publiek, maar ook van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat haar onschuld heeft bevestigd. Desondanks blijft de kwestie rondom haar deelname een hot topic, waarbij verschillende partijen, waaronder voormalig Amerikaans president Donald Trump en schrijfster J.K. Rowling, zich hebben geuit.

Als de wereld tegen je is

Een groot aantal bekende vechters richtte zich tegen Khelif en noemde het zelfs duivels dat zij bij de vrouwen bokst. Een van de bekendste kickbokser ooit Badr Hari neemt het echter op voor Khelif en feliciteerde deze met de gewonnen partijen. Maar ook anderen kieze de kant van de Algerijnse. Daar is de bokser blij mee die zegt bewust van Social media te worden weggehouden. Maar zich wel zorgen maakt over haar familie

“Ik heb twee dagen per week contact met mijn familie. Ik hoop dat ze niet diep getroffen zijn”, zei ze. “Ze maken zich zorgen om mij. Als God het wil, zal deze crisis uitmonden in een gouden medaille, en dat zou de beste reactie zijn.”

Khelif blijft echter standvastig en richt zich volledig op haar sportieve prestaties. Ze hoopt uiteindelijk een gouden medaille te winnen voor Algerije.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws