Boksicoon Holyfield (61) wil vechten tegen YouTube-ster KSI: 'NEEEE' Nieuws
Nieuws

Boksicoon Holyfield (61) wil vechten tegen YouTube-ster KSI: 'NEEEE'

Boksicoon Holyfield (61) wil vechten tegen YouTube-ster KSI: 'NEEEE'

Evander Holyfield, een absolute bokslegende, wilde op 61-jarige leeftijd nog een keer de ring in. En niet zomaar voor een gevecht, hij wilde het opnemen tegen niemand minder dan YouTube-ster KSI. Holyfield, die ooit zwaargewicht kampioen was, probeerde net als zijn oude rivaal Mike Tyson terug te keren in de spotlights, nu Tyson binnenkort tegenover Jake Paul staat.

Holyfield vroeg KSI's team om een gevecht

Volgens KSI news benaderde Holyfield KSI's Misfits Boxing-team voor een potentiële match. De laatste keer dat Holyfield professioneel in de ring stond, was in 2011, maar blijkbaar heeft hij nog steeds zin in een comeback.

Hij wilde duidelijk een stukje van de actie meepakken en het opnemen tegen de immens populaire KSI. Maar ondanks dat veel bokslegendes de laatste tijd weer de ring in stappen, wees het team van KSI het voorstel af.

KSI's team vond Holyfield te oud voor een eerlijke strijd

Mams Taylor, de manager van KSI, maakte meteen duidelijk waarom het nooit zou gebeuren. "Het moet een eerlijk gevecht zijn," vertelde hij aan talkSPORT. "KSI moet vechten tegen iemand van dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau." Met andere woorden: Holyfield is gewoon te oud voor deze partij, hoe groot de naam ook is.

Taylor voegde er nog aan toe dat zelfs als Mike Tyson of Holyfield gigantische bedragen op tafel zouden leggen, KSI's team het niet zou accepteren. "Het gaat ons niet om het geld," benadrukte hij. "We zorgen ervoor dat de vechters eerlijk en veilig kunnen knokken. Daarom voeren we uitgebreide medische tests uit en matchen we mensen op hetzelfde niveau."

Dit ethische standpunt zet Misfits Boxing volgens Taylor op een hoger plan dan sommige traditionele bokswedstrijden, waar soms alleen het geld telt. "Wij hebben een bepaalde moraal en daar blijven we bij, hoeveel geld er ook geboden wordt."

Tyson vs Jake Paul in november

Het nieuws dat Holyfield KSI wilde uitdagen kwam kort na de aankondiging van Mike Tyson's gevecht met Jake Paul. Tyson die inmiddels 58 is gaat op 15 november in Texas de ring in tegen de 27-jarige YouTuber Jake Paul. Dit gevecht belooft een gigantisch spektakel te worden en zorgt wereldwijd voor veel opwinding.

Holyfield heeft zelf een indrukwekkende carrière achter de rug. In de jaren 80 was hij de onbetwiste cruiserweight-kampioen. In de jaren 90 veroverde hij de wereldtitels in het zwaargewicht. Hij is nog steeds de enige bokser die vier keer het wereldkampioenschap in het zwaargewicht won. Maar ondanks zijn grote naam en legendarische status was KSI’s team niet van plan om deze strijd aan te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws