Bokslegende daagt UFC-ster Alex Pereira uit: 'Stap in de ring!' Nieuws
Nieuws

Bokslegende daagt UFC-ster Alex Pereira uit: 'Stap in de ring!'

Bokslegende daagt UFC-ster Alex Pereira uit: 'Stap in de ring!'

Alex Pereira, de huidige UFC licht zwaargewicht kampioen, krijgt wel een bijzondere suggestie. Bokslegende Anthony Joshua daagt Pereira namelijk uit om over te stappen naar het boksen.

Pereira staat bekend om zijn knock-out power die hem al aan wereldtitels in meerdere divisies in MMA en kickboksen hielp. Joshua nam onlangs de tijd om Pereira te complimenteren op Twitter en stelde voor dat hij eens over zou stappen naar het boksen.

De Braziliaanse vechter reageerde enthousiast op Joshua's suggestie en vroeg hem zelfs om advies. "Ik voel me vereerd dat jij dat denkt," schreef Pereira. "Het is altijd mijn droom geweest, maar ik ben al 37. Een carrière in het boksen zit er waarschijnlijk niet in. Wie zou jij aanraden dat ik tegen vecht?"

Pereira is geen onbekende in de bokswereld. Voordat hij in 2021 zijn UFC debuut maakte was hij al jarenlang een succesvolle kickbokser. Hij heeft zelfs al één bokswedstrijd op zijn naam staan die hij in 2017 won met een TKO in de derde ronde.

UFC-kampioen overweegt bokstoernooi

Pereira verdedigde onlangs met succes zijn licht zwaargewicht titel in de UFC door zijn rivaal Jiri Prochazka opnieuw te verslaan met een TKO in de tweede ronde. In totaal behaalde Pereira negen van zijn elf MMA-overwinningen via KO/TKO.

Joshua zelf verkeert in goede vorm. Hij won zijn laatste vier bokswedstrijden en krijgt in september de kans om opnieuw wereldkampioen zwaargewicht te worden. Hij vecht dan tegen Daniel Dubois om de IBF-titel die vrijkwam door Oleksandr Usyk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws