Ex Glory kampioen daagt UFC ster McGregor uit: 'Wil 60 miljoen' Nieuws
Nieuws

Ex Glory kampioen daagt UFC ster McGregor uit: 'Wil 60 miljoen'

Ex Glory kampioen daagt UFC ster McGregor uit: 'Wil 60 miljoen'

Conor McGregor, de Ierse superster van UFC, staat binnenkort tegenover Michael Chandler tijdens UFC 303 op 29 juni in Las Vegas. Cedric Doumbe is daar niet van onder de indruk.

PFL-vechter en voormalig Glory kampioen Cedric Doumbe is vastberaden om zijn eigen naam in de spotlight te plaatsen. Doumbe daagt McGregor uit voor een gevecht en voorspelt brutaalweg een knock-out overwinning in de eerste ronde. Wel wil Doumbe er 60 miljoen voor vangen.

McGregor's comeback en Doumbe's ambities

McGregor, die al bijna drie jaar aan de kant staat vanwege een beenblessure tijdens zijn gevecht met Dustin Poirier, hoopt op een overwinning tegen Chandler. Zijn laatste winst dateert van januari 2020 toen hij Donald Cerrone in slechts 40 seconden versloeg.

Doumbe daarentegen staat aan de vooravond van zijn derde MMA-gevecht. Deze Franse kickbokslegende betreedt vrijdag de Bellator Champions Series in Parijs om het op te nemen tegen Jaleel Willis. Vol vertrouwen voorspelt hij een knock-out overwinning tegen McGregor: "Als ik tegen Conor vecht, denk ik dat ik hem in de eerste ronde knock-out sla. Hij is een goede vechter, en tegen goede vechters behaal ik knock-outs."

Vergelijking met McGregor: Vloek of zegen?

De snelle opkomst van Doumbe wordt vergeleken met de legendarische opkomst van McGregor in Ierland. Doumbe erkent deze vergelijking: "Het is logisch, want ik ben het gezicht van MMA in Frankrijk, net zoals Conor dat was in Dublin."

Doumbe maakte direct indruk bij zijn PFL-debuut met een knock-out overwinning in slechts negen seconden vorig jaar september. Stervoetballers van Paris Saint Germain, waaronder Kylian Mbappé en Achraf Hakimi, moedigden hem toen aan vanuit de ringzijde.

Vooruitblik op Doumbe's volgende gevecht

Zijn laatste gevecht eindigde echter in een omstreden nederlaag vanwege een teenblessure die hem belemmerde tegen Baki Chamsoudinov. Belachelijk gemaakt om de aard van die nederlaag, is Doumbe vastbesloten om zijn critici te weerleggen met een overtuigende overwinning op Willis.

Doumbe wil die vorige nederlaag absoluut uitwissen: "Ik wil echt wissen wat er de vorige keer is gebeurd. Ik wil iedereen knock-out slaan, mijn record schoonhouden zonder verdere nederlagen. Ik wil gewoon een show neerzetten en iedereen knock-out slaan die ze voor me plaatsen."

Hij verwacht dat beroemdheden als Paul Pogba en Vincent Cassell getuige zullen zijn van zijn gevecht aanstaande vrijdagavond.

Belangrijkste punten uit dit artikel

Details
Conor McGregor, de Ierse UFC-superster, zal op 29 juni in Las Vegas tegen Michael Chandler vechten tijdens UFC 303. McGregor hoopt op een overwinning na bijna drie jaar afwezigheid door een beenblessure. Zijn laatste winst was in januari 2020 tegen Donald Cerrone in 40 seconden.
Cedric Doumbe, PFL-vechter en voormalig Glory kampioen, is vastbesloten om zijn eigen naam in de spotlight te plaatsen. Hij daagt McGregor uit en voorspelt een knock-out overwinning in de eerste ronde als ze ooit zouden vechten. Doumbe vecht vrijdag in de Bellator Champions Series in Parijs tegen Jaleel Willis.
Doumbe's opkomst wordt vergeleken met die van McGregor in Ierland. Doumbe erkent deze vergelijking en benadrukt dat hij het gezicht van MMA in Frankrijk is, net zoals McGregor dat was in Dublin. Doumbe maakte indruk bij zijn PFL-debuut met een knock-out in negen seconden en wordt ondersteund door sterren zoals Kylian Mbappé en Achraf Hakimi.
2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws