Nieuws

Dit gevecht gaat alles veranderen: Rigters vs. Rajabzadeh

Op zaterdag 21 september 2024 keert de prestigieuze GLORY Kickboxing promotie terug naar Kroatië voor GLORY 95, waar het hoofdgevecht wordt gevoerd door Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh.

Het wordt een herhaling van hun semi-finale uit de GLORY Grand Prix van eerder dit jaar, waar de spanning hoog opliep en controverse ontstond rondom het resultaat. Beide vechters zijn klaar om het opnieuw uit te vechten, dit keer in een gevecht van vijf rondes met als inzet een kans op de wereldtitel.

Kickboxing keert terug naar Kroatië met veel geschiedenis

Kickboksen heeft diepe wortels in Kroatië, een land dat sinds de jaren ‘90 vele kickbokskampioenen heeft voortgebracht. De nalatenschap begon met Branko Cikatić, die op 38-jarige leeftijd de eerste zwaargewicht wereldkampioen werd.

Sindsdien is het land uitgegroeid tot een belangrijke speler in de kickbokswereld, met verschillende legendes en wereldtiteluitdagers door de jaren heen. GLORY 95 markeert de tweede keer dat de promotie een evenement in Kroatië organiseert, wat laat zien dat het land nog steeds een essentiële plek inneemt in de wereld van kickboxing.

Rigters en Rajabzadeh vechten voor een kans op de wereldtitel

In de aanloop naar GLORY 95 hebben zowel Rigters als Rajabzadeh veel te bewijzen. Rigters, die al een indrukwekkend jaar achter de rug heeft met drie overwinningen en één verlies, wil alle twijfels over zijn eerdere gevecht met Rajabzadeh uit de weg ruimen. De eerste ontmoeting tussen de twee was controversieel, waarbij sommigen de overwinning van Rigters in twijfel trokken. Nu heeft hij de kans om zich definitief te bewijzen.

Aan de andere kant staat Rajabzadeh, een van de actiefste vechters van 2024. Hij heeft eerder dit jaar deelgenomen aan zowel het zwaargewicht als het lichtzwaargewicht toernooi, en hoewel hij beide keren de finale miste, wist hij het publiek te betoveren met zijn agressieve vechtstijl en onverzettelijke houding. Zijn aura in de ring is onmiskenbaar, en bij GLORY 95 zal hij meer dan ooit te bewijzen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws