'Dit zal MMA kapotmaken!' UFC-ster slaat groot alarm Nieuws
Nieuws

'Dit zal MMA kapotmaken!' UFC-ster slaat groot alarm

'Dit zal MMA kapotmaken!' UFC-ster slaat groot alarm

Vanaf november zullen de Unified Rules of MMA een belangrijke wijziging ondergaan. 12-6 ellebogen zullen worden toegestaan in gevechten. Deze regelwijziging komt na een unanieme stemming van de Association of Boxing Commissions and Combative Sports (ABC) regels commissie. Deze besloot het verbod op deze techniek op te heffen.

Dit verbod was sinds de oprichting van de MMA unified rules in 2000 van kracht. De 12-6 elleboog is een specifieke techniek waarbij een elleboogstoot in een verticale beweging van boven naar beneden wordt gegeven. Zoals de beweging van de wijzers van een klok van 12 uur naar 6 uur.

Daniel Cormier's bezwaren tegen de nieuwe regels

Voormalig UFC-kampioen Daniel Cormier heeft zich uitgesproken tegen de legalisering van 12-6 ellebogen in MMA. Volgens Cormier zal deze regelwijziging ervoor zorgen dat MMA weer de richting opgaat van de gewelddadige sport die in de beginjaren werd afgekeurd. Voordat er regels werden ingevoerd om de sport veiliger en meer gereguleerd te maken.

“Ik hou er niet van,” zei Cormier in zijn show “Funky and the Champ” met Ben Askren. “Ik hou niet van 12-6 ellebogen, en ik hou ook niet van soccer kicks. Ik wil geen soccer kicks zien. Hier is mijn gedachte: Toen ik tegen ‘Rumble’ Johnson vocht, kon je geen elleboog recht naar beneden gooien, maar als je een kleine boog maakt, is het oké. Dus ik kon ‘Rumble’ snijden met een gebogen elleboog, maar het kwam eigenlijk recht naar beneden. Het verschil was minimaal.”

Gevaren van verregaande aanpassing van MMA-regels

Cormier vreest dat de legalisering van 12-6 ellebogen slechts de eerste stap is in een reeks regelwijzigingen die uiteindelijk zullen leiden tot het toestaan van nog gewelddadigere technieken, zoals soccer kicks. Soccer kicks zijn een techniek waarbij een vechter zijn tegenstander trapt terwijl deze op de grond ligt, wat doet denken aan straatgevechten.

“Ik wil gewoon niets dat gevechten eruit laat zien als straatgevechten,” voegde Cormier toe. “John McCain, voordat hij overleed, was tegen vechten omdat hij zei dat het ‘menselijke hanengevechten’ zijn. Als we naar soccer kicks gaan, begint het er weer zo uit te zien, en dat is niet goed. Ik maak me minder zorgen over 12-6 ellebogen, maar ik denk dat zodra we deze regels beginnen te versoepelen, het steeds meer en meer zal worden, en uiteindelijk komen we terug bij soccer kicks.”

De meest beruchte zaak waarbij de 12-6 elleboog betrokken was, betrof de huidige UFC-zwaargewichtkampioen Jon Jones. Jones leed het enige verlies van zijn carrière omdat hij in december 2009 werd gediskwalificeerd voor het geven van meerdere 12-6 ellebogen aan Matt Hamill. Jones ging destijds in beroep bij de Nevada Athletic Commission, maar zonder succes.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws