Nieuws

Dodelijke kickbokser onderuit geslagen: Buakaw's ondergang

Buakaw Banchamek is een levende legende met meer dan 280 kickboks en Muaythai wedstrijden achter zijn naam. Maar het was Stoyan Koprivlenski voormalig Glory kickbokser die de Thai verrassend brak.

In de kwartfinale van de K-1 World Max op 7 juli 2024 in Japan stond Stoyan Koprivlenski tegenover de legendarische Buakaw Banchamek. de Thai was favoriet om te winnen en werd verwacht als een heet mes door boter te zullen overheersen. Het gevecht dat werd gehouden in een volgepakte arena leverde een van de meest gedenkwaardige momenten op in de geschiedenis van het K-1 kickboksen. En zou later een nog grotere verrassing brengen voor de Bulgaar die in Nederland woont en traint

Koprivlenski begint sterk tegen een levende legende

Het gevecht begon met een intense spanning in de lucht. Koprivlenski de Bulgaarse uitdager stond tegenover de Thaise legende Buakaw. Die na jaren zijn terugkeer maakte in het K-1 Max toernooi. De eerste ronde werd gekenmerkt door een hoog tempo. Waarbij Buakaw met zijn ervaring en kracht de overhand leek te hebben. Koprivlenski wist echter goed stand te houden en begon zijn tegenstander te bestoken met zijn karakteristieke hoge trappen.

Dramatische wending in de tweede ronde

In de tweede ronde begon het gevecht echt vorm te krijgen. Buakaw zette zijn tegenstander zwaar onder druk, maar Koprivlenski toonde zijn veerkracht. Ondanks enkele zware klappen wist Koprivlenski Buakaw te verrassen met een bliksemsnelle combinatie die de Thaise kampioen naar de grond stuurde. Dit moment bleek cruciaal in het gevecht en gaf Koprivlenski het zelfvertrouwen dat hij nodig had om door te gaan.

Een beslissende derde ronde voor de overwinning

De derde en laatste ronde was een ware uitputtingsslag. Beide vechters gaven alles wat ze hadden, maar het was Koprivlenski die de overhand had. Zijn tactische precisie en krachtige trappen maakten het verschil. Hoewel Buakaw terugvocht met zijn kenmerkende veerkracht, was het uiteindelijk Koprivlenski die door de jury unaniem als winnaar werd uitgeroepen.

Een onverwachte triomf voor de Bulgaarse uitdager

Stoyan Koprivlenski's overwinning op Buakaw is een van de grootste verrassingen in de recente K-1 geschiedenis. Neimand had verwacht dat Buakaw zo ten onder zou gaan. Met deze overwinning plaatste Koprivlenski zich voor de halve finale van het toernooi die hij later die avond ook nog eens op zijn naam schreef. Voor Buakaw betekent dit het einde van zijn droom om een derde K-1 Max kampioenschap te winnen. Een droom die nu voor altijd buiten bereik lijkt te zijn.

25 claps
15 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws