Nieuws

Dopingzondaar bij de UFC niet meer welkom: Rentree blokkade

Daniel Cormier is niet blij met het idee dat Donald "Cowboy" Cerrone terugkomt naar de UFC. Afgelopen week liet Cerrone weten dat hij van plan is om zijn pensioen te beëindigen en nog twee keer te vechten, zodat hij zijn indrukwekkende totaal van 50 gevechten kan bereiken tussen de UFC en WEC.

Dat nieuws viel niet bij iedereen in de smaak. Dana White liet snel weten dat hij het er niet mee eens is, en nu doet Cormier er nog een schepje bovenop.

Eerlijk, maar niet schoon

Op zijn YouTube-kanaal sprak Cormier zijn bewondering uit voor hoe open Cerrone is geweest over alles. "Cowboy heeft nooit gelogen over wat hij deed of wat hij van plan was," zei Cormier. "Dat is verfrissend. Ik respecteer zijn persoonlijke doelen en ik vind hem een toffe gast. Maar... laten we eerlijk zijn, hij gebruikt al jaren steroïden."

Hoewel Cerrone altijd open is geweest over het gebruik van TRT (Testosterone Replacement Therapy) en andere middelen, maakt dat het voor Cormier niet beter. Sterker nog, het irriteert hem. "Hij heeft zichzelf al die tijd geholpen met steroïden en ja, dat is legaal volgens de regels van USADA, maar ik vind het niet kloppen."

Is het wel eerlijk?

Cerrone is inmiddels gestopt met TRT en probeert weer in de USADA-testpool te komen zodat hij weer kan vechten. Volgens de regels mag hij terugkeren, maar voor Cormier voelt het fout. "Hij is niet clean geweest. En zelfs als hij nu de tests haalt en groen licht krijgt, heeft hij die verboden middelen gebruikt om weer in vorm te komen," zegt Cormier.

Hij vergelijkt het met vechters die zich terugtrekken uit de testpool als ze geblesseerd zijn en weer terugkomen als ze hersteld zijn. "Het is niet illegaal, maar is het wel eerlijk? Je hebt je lichaam geholpen met middelen en nu voel je je goed genoeg om terug te komen naar de UFC. Dat voelt gewoon niet juist."

Cerrone’s neerwaartse spiraal

Naast de ethische kwestie wijst Cormier op hoe slecht het de laatste jaren is gegaan met Cerrone. "Laten we niet vergeten dat hij zes van zijn laatste zeven gevechten heeft verloren. En de enige die niet eindigde in een verlies, was een no-contest." Zijn laatste gevecht was tegen Jim Miller, waarin hij werd gesubmit.

"Stel je voor dat hij nu terugkomt en ineens als een beest vecht," zegt Cormier. "Ik ben er echt tegen. Het idee dat je een maas in de wet vindt, je daardoor beter voelt en dan weer kunt vechten, vind ik gewoon niet goed."

Ook al heeft Cormier respect voor Cerrone, hij wil niet dat "Cowboy" terugkeert naar de UFC. "Ik vind dat je niet zo moet kunnen terugkomen na wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan," besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws