Dubbel gestraft: UFC-ster betaalt extra hoge prijs voor dopinggebruik Nieuws
Nieuws

Dubbel gestraft: UFC-ster betaalt extra hoge prijs voor dopinggebruik

Dubbel gestraft: UFC-ster betaalt extra hoge prijs voor dopinggebruik

Hamdy Abdelwahab, de eerste Egyptische vechter die een contract tekende bij de UFC, is hard gestraft voor dopingovertredingen. De 30-jarige heavyweight is door het UFC Anti-Doping Program (USADA) voor zes maanden geschorst.

Abdelwahab testte in 2022 twee keer positief op de anabole steroïde metenolone, zowel tijdens als buiten een wedstrijd. Hierdoor kreeg hij al een schorsing van twee jaar opgelegd. Daarnaast werd hij ook schuldig bevonden aan het niet melden van verboden middelen bij zijn toetreding tot het UFC Anti-Doping Program.

Straf verdubbeld door eerdere schorsing

Door de combinatie van de positieve dopingtests en het niet melden van verboden middelen, wordt de oorspronkelijke schorsing van twee jaar verdubbeld tot zes maanden. Hierdoor mag Abdelwahab pas vanaf januari 2025 weer de octagon betreden.

Gevolgen voor carrière Abdelwahab

De schorsing is een zware klap voor de carrière van Abdelwahab. De Egyptenaar maakte een veelbelovende start in de UFC met een overwinning op Don'Tale Mayes, maar ziet nu zijn opmars abrupt onderbroken. Daarnaast kan hij mogelijk ook nog een straf verwachten van de Texas Department of Licensing and Regulation (TDLR).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws