Einde Kickboksen door nieuwe wet in Nederland? 'Angst en beven' Nieuws
Nieuws

Einde Kickboksen door nieuwe wet in Nederland? 'Angst en beven'

Einde Kickboksen door nieuwe wet in Nederland? 'Angst en beven'

De peiling van Ipsos vn vandaag laat zien dat driekwart van de Nederlanders geen voorstander is van de geplande wet met verhoging van de BTW op sportdiensten. Dit sentiment wordt breed gedeeld door zowel de bevolking als door de sportwereld.

De geplande stijging van de BTW van 9% naar 21% dreigt de kosten van sportbeoefening fors op te drijven, wat grote zorgen oproept bij organisatoren van lokale kickboks- en boksevents en sportscholen. Ze vrezen dat hogere kaartprijzen zullen leiden tot een afname van bezoekersaantallen, wat een negatieve impact kan hebben op hun evenementen. Zo blijkt uit het onderzoek.

Gevreesde impact op toegangsprijzen en bezoekers

De aangekondigde BTW-verhoging heeft als gevolg dat toegangsprijzen voor sportevenementen, zoals lokale kickboksgala's en bokswedstrijden, flink zullen stijgen. Dit zou een directe impact kunnen hebben op de toegankelijkheid van deze sporten voor een breder publiek.

Met name jongeren en mensen met lagere inkomens vrezen dat ze minder vaak kunnen deelnemen aan of kijken naar deze sporten. Dit kan niet alleen leiden tot minder sportbeoefening, maar ook tot een daling in het aantal bezoekers bij sportevenementen.

Einde Kickboksen door nieuwe wet in Nederland? 'Angst en beven'

Kickboksscholen vrezen daarnaast dat de hogere kosten voor abonnementen en trainingen ertoe zullen leiden dat leden afhaken. Dit zou een ernstige terugval kunnen betekenen voor de populariteit van kickboksen en boksen op lokaal niveau, vooral omdat veel van deze scholen al moeite hebben om het hoofd boven water te houden.

Lokale sportevenementen onder druk

Organisatoren van lokale kickboksevenementen en bokswedstrijden maken zich zorgen dat de verhoogde kosten voor deelnemers en toeschouwers de sport minder toegankelijk zullen maken. Dit kan resulteren in een lager aantal inschrijvingen voor competities en een afname van het aantal toeschouwers bij wedstrijden, wat op zijn beurt de inkomsten van deze evenementen aanzienlijk zou kunnen verminderen.

De sportwereld hoopt dat het kabinet zal terugkomen op het voorgenomen plan om de BTW te verhogen. Voor veel organisatoren, sporters en sportliefhebbers is het duidelijk dat de verhoging een negatieve invloed zal hebben op de toegankelijkheid en populariteit van sporten zoals kickboksen en boksen.

20 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws