Ex-Glory Belgaroui vecht voor UFC-Contract aankomende nacht Nieuws
Nieuws

Ex-Glory Belgaroui vecht voor UFC-Contract aankomende nacht

Ex-Glory Belgaroui vecht voor UFC-Contract aankomende nacht

Yousri Belgaroui de voormalige Glory kickbokser gaat aankomende dinsdag op woensdagnacht de strijd aan om een felbegeerd UFC contract binnen te slepen. Je kunt als fan live meekijken vanaf 02:00 uur op HBO Max.

In de nacht van dinsdag op woensdag krijgt Yousri Belgaroui, de Tunesische-Nederlandse MMA-vechter, een nieuwe kans om een UFC-contract binnen te halen. Hij neemt het op tegen de Japanse vechter Taiga Iwasaki tijdens de Dana White’s Contender Series in het middengewicht. Dit is Belgaroui's tweede poging om zich te bewijzen in de Contender Series, na een teleurstellende eerste poging vorig jaar.

Yousri Belgaroui vecht voor tweede kans in de UFC

Voor Belgaroui is dit gevecht cruciaal. Nadat hij vorig jaar in de Contender Series verloor van de Braziliaan Marco Tulio, kreeg hij een herkansing van de UFC. Destijds was Belgaroui niet op zijn best: een week voor het gevecht stond hij nog op zware antibiotica. Toch herkende de UFC zijn potentieel en besloot hem opnieuw uit te nodigen, dit keer in topvorm en als regerend LFL-kampioen. De wedstrijd tegen Iwasaki wordt gezien als zijn laatste kans om de stap naar de UFC te maken.

Dana White’s Contender Series werd in 2017 opgericht met als doel de grootste talenten buiten de UFC een podium te bieden. Het achtste seizoen is nu in volle gang. Waarbij elke week vijf gevechten plaatsvinden in de UFC APEX in Las Vegas. De atleten strijden niet alleen voor de winst maar ook voor de kans om indruk te maken op UFC-president Dana White en zijn team. Een UFC-contract wordt alleen aangeboden aan de vechters die een uitzonderlijke prestatie leveren. Wat betekent dat Belgaroui meer zal moeten laten zien dan alleen een overwinning.

Hoe je Yousri Belgaroui’s gevecht live kunt kijken

Het evenement, waar Yousri Belgaroui hoopt een UFC-contract te bemachtigen, begint woensdagochtend om 02:00 uur Nederlandse tijd. Fans kunnen het gevecht live volgen via HBO Max, dat de exclusieve uitzendrechten heeft voor de Contender Series in Nederland. De spanning is hoog, want Belgaroui moet laten zien dat hij de volgende grote UFC-ster kan worden. Met de ervaring van zijn eerdere verlies en zijn groei als kampioen bij de LFL, gaat hij de strijd aan met Iwasaki, vastberaden om deze keer de overwinning en het felbegeerde UFC-contract te bemachtigen.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws