Ex-kickbokser (24) krijgt tien maanden cel voor aftuigen buurman Nieuws
Nieuws

Ex-kickbokser (24) krijgt tien maanden cel voor aftuigen buurman

Ex-kickbokser (24) krijgt tien maanden cel voor aftuigen buurman

Na bijna acht maanden achter de tralies komt voormalig kickbokser D. R. 24 jaar uit Dordrecht binnenkort vrij.

De rechtbank veroordeelde hem vorige week tot een lichtere straf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist voor het in elkaar beuken van zijn bovenbuurman in de Stierstraat.

De aanklager wilde dat R. een celstraf van anderhalf jaar zou krijgen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. In de ogen van het OM was het toetakelen van het slachtoffer een poging tot doodslag, omdat de dader zijn bovenbuurman tegen het hoofd had getrapt. ,,Het kickboksverleden kunnen we niet negeren bij deze mishandeling’’, zei de officier van justitie.

Slachtoffer tegen het hoofd getrapt

De rechters meenden dat het aftuigen van de medebewoner van de flat aan de Stierstraat echter een zware mishandeling was. Samen met een diefstal en vernieling vonden zij dat goed voor tien maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Het slachtoffer moet hij bovendien 1219,78 euro schadevergoeding betalen.

Na zijn vrijlating een dezer dagen mag R. gedurende twee jaar niet in de Stierstraat komen. Ook legden de rechters hem een contactverbod op. Voor elke overtreding moet R. anders weer een week terug de cel in.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws