Francis Ngannou vertelt waarom hij bijna stopte met vechten Nieuws
Nieuws

Francis Ngannou vertelt waarom hij bijna stopte met vechten

Francis Ngannou vertelt waarom hij bijna stopte met vechten

Voormalig UFC-zwaargewichtkampioen Francis Ngannou overwoog kort te stoppen met vechten na een onvoorstelbare tragedie. Ngannou keert terug naar de kooi na een bijna drie jaar durende afwezigheid op 19 oktober tegen de PFL-zwaargewichtkampioen van 2023, Renan Ferreira.

Dit gevecht markeert zijn eerste MMA-wedstrijd sinds zijn overwinning op Ciryl Gane bij UFC 270.

Terugkeer naar MMA na tragedie

Ngannou maakte eerder dit jaar het nieuws bekend over de dood van zijn zoon, Kobe. In een recent interview met Sky Sports besprak hij zijn terugkeer naar MMA met de PFL en gaf toe dat dit bijna niet doorging.

"Dit is geen geweldig moment voor mij. Ik moet actief blijven om in een zone te zijn waar ik thuis hoor. Ik wil iets goeds doen in zijn nagedachtenis en vechten voor hem," zei Ngannou.

Overweging van pensioen

Ngannou werd verder bevraagd over zijn pensioneringshint. "Het is niet dat ik dicht bij pensionering ben gekomen. Het is gewoon dat je in deze omstandigheid verschillende gedachten hebt. Je ziet hoe fragiel het leven is. Je voelt je gekwetst, machteloos en nutteloos. Je vraagt je af over je bestaan, over het belang van dit alles, of het leven in het algemeen."

Ngannou’s terugkeer naar MMA komt na twee opeenvolgende nederlagen in zijn eerste twee professionele bokswedstrijden, waaronder een verlies tegen Anthony Joshua eerder dit jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws