Gestolen overwinning? Masvidal woest na omstreden nederlaag tegen Diaz Nieuws
Nieuws

Gestolen overwinning? Masvidal woest na omstreden nederlaag tegen Diaz

Gestolen overwinning? Masvidal woest na omstreden nederlaag tegen Diaz

De bokswedstrijd tussen Jorge Masvidal en Nate Diaz op 6 juli zorgde voor veel ophef. Hoewel statistieken suggereerden dat Masvidal meer rake klappen uitdeelde, won Diaz toch middels een meerderheidsbeslissing van de jury. Masvidal is woedend en wijt zijn nederlaag deels aan de gunstige positie van Diaz die vocht in zijn thuisstaat Californië.

De wedstrijd, die plaatsvond in het Honda Center in Anaheim, was een spannend gevecht met een wisselvallige score. Diaz voerde vooral veel aanvallen uit, terwijl Masvidal's energie in het midden van de wedstrijd wat terugliep. Volgens velen landde Masvidal de krachtigere en effectievere stoten.

Toch stemde één jurylid voor een gelijkspel, terwijl de andere twee met een flinke voorsprong voor Diaz uitvielen.

Masvidal is ervan overtuigd dat de scheve scorekaarten te wijten zijn aan beïnvloeding door het publiek dat luidruchtig Diaz aanmoedigde. Hij eist daarom een derde gevecht op een neutrale locatie.

Masvidal klaagt over publiek: "Zij beïnvloedden de jury!"

"We hebben de wedstrijd net teruggekeken en de belangrijkste stoten kwamen van mij. Ik voel me bestolen," aldus een gefrustreerde Masvidal. "Laten we het opnieuw doen op een plek als Vegas. Op neutraal terrein kunnen we het definitief uitvechten."

Masvidal beweert dat hij Diaz meerdere keren duidelijk pijn deed, terwijl hij zelf nauwelijks geraakt werd. Hij vindt de 8-2 score in het voordeel van Diaz onterecht.

"Hij heeft me nooit echt geraakt," stelt Masvidal. "Ik wist dat ik hem knock-out moest slaan, anders zou dit gebeuren."

Masvidal daagt Diaz uit voor derde gevecht!

Voorafgaand aan de persconferentie spraken Masvidal en Diaz elkaar al dreigend toe en moesten ze zelfs gescheiden worden.

Masvidal won hun eerste ontmoeting in de UFC vijf jaar geleden wel. In het main event van UFC 244 won hij middels een doktersstop in de derde ronde, waarmee hij de inaugurale BMF-titel (Baddest Mother F*cker) in ontvangst mocht nemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws