Gevecht eindigt in controverse: The Butcher vs. The Irish Spartan Nieuws
Nieuws

Gevecht eindigt in controverse: The Butcher vs. The Irish Spartan

Gevecht eindigt in controverse: The Butcher vs. The Irish Spartan

De BYB 28 Cruiserweight Bare Knuckle Fight tussen Chad "The Butcher" Kelly en Scott "The Irish Spartan" O'Shaughnessy was een intense en chaotische confrontatie. Het gevecht, gepland voor vijf ronden van drie minuten, eindigde abrupt in de tweede ronde met een no contest vanwege een illegale stoot. Kelly, uit Ohio, en O'Shaughnessy, uit Louisiana, leverden een spectaculaire strijd in de Trigon-ring.

Beide vechters scoorden knockdowns in de eerste ronde, waarbij Kelly bijna won aan het einde. De tweede ronde begon explosief, maar eindigde in controverse toen Kelly O'Shaughnessy raakte terwijl deze op de grond lag, wat leidde tot diskwalificatie en een no contest-uitslag.

Een eerder gevecht van Chad "The Butcher" Kelly

Intense openingsronde

De eerste ronde van het gevecht tussen Chad Kelly en Scott O'Shaughnessy was een ware demonstratie van bare knuckle boksen. Beide vechters gingen direct de confrontatie aan, waarbij ze veelvuldig in de clinch werkten en vuile bokstechnieken toepasten. Kelly's achtergrond in Braziliaans jiu-jitsu bleek nuttig in deze situaties, maar O'Shaughnessy hield stand.

De ronde kende meerdere hoogtepunten, waaronder knockdowns voor beide vechters. Kelly wist O'Shaughnessy neer te halen met een goed opgezette rechtse stoot, terwijl O'Shaughnessy op zijn beurt Kelly naar de grond werkte. De intensiteit van het gevecht bereikte een hoogtepunt aan het einde van de ronde, toen Kelly bijna de overwinning behaalde maar onderbroken werd door de bel.

De scheidsrechter, Bobby Walker, had zijn handen vol aan het controleren van het gevecht. Hij moest meerdere malen ingrijpen om de vechters te scheiden en de regels te handhaven. Ondanks de chaos wist Walker de situatie onder controle te houden en maakte hij de juiste beslissingen bij het tellen van de knockdowns.

Controverse in de tweede ronde

De tweede ronde begon waar de eerste was geëindigd: met harde klappen en intense actie. Beide vechters leken vastbesloten om de overwinning te behalen en gingen direct in de aanval. Kelly, die momentum had opgebouwd aan het einde van de eerste ronde, probeerde dit voort te zetten.

Echter, de ronde nam een onverwachte wending toen Kelly een illegale klap uitdeelde op O'Shaughnessy terwijl deze op de grond lag. Dit is een duidelijke overtreding van de regels in bare knuckle boksen en leidde tot onmiddellijk ingrijpen van de scheidsrechter.

De impact van de illegale klap was significant. O'Shaughnessy was niet in staat om verder te vechten, wat de scheidsrechter dwong het gevecht te beëindigen. Dit incident zorgde voor een abrupt en onbevredigend einde van wat tot dan toe een spannend gevecht was geweest.

Gevolgen van de diskwalificatie

De diskwalificatie van Kelly vanwege de illegale klap had verstrekkende gevolgen voor beide vechters. Voor Kelly betekende dit zijn tweede opeenvolgende no contest, wat een negatieve impact kan hebben op zijn carrière en ranking binnen de sport. Het is een teleurstellend resultaat voor een vechter die op zoek was naar zijn eerste overwinning sinds maart 2022.

Voor O'Shaughnessy was het einde van het gevecht waarschijnlijk frustrerend. Hij was competitief in de strijd en had mogelijk kansen gezien om het gevecht in zijn voordeel te beslissen. De manier waarop het gevecht eindigde, ontnam hem de mogelijkheid om zijn vaardigheden volledig te tonen.

De beslissing van de scheidsrechter om het gevecht te beëindigen en als no contest te verklaren, was in lijn met de regels van de sport. Hoewel dit misschien niet de gewenste uitkomst was voor de fans en de vechters, benadrukt het het belang van veiligheid en fair play in bare knuckle boksen.

Technische aspecten van het gevecht

Het gevecht tussen Kelly en O'Shaughnessy toonde de unieke aspecten van bare knuckle boksen. De afwezigheid van handschoenen leidde tot een andere vechtstijl dan in traditioneel boksen. Beide vechters maakten veelvuldig gebruik van clinchwerk en vuile bokstechnieken, wat kenmerkend is voor deze sport.

Kelly's achtergrond in Braziliaans jiu-jitsu was duidelijk zichtbaar in zijn aanpak. Hij voelde zich comfortabel in de clinch en wist deze positie effectief te gebruiken om schade toe te brengen aan zijn tegenstander. O'Shaughnessy, aan de andere kant, toonde zijn veerkracht en vermogen om onder druk te presteren.

De knockdowns in de eerste ronde demonstreerden de kracht die vechters kunnen genereren zonder handschoenen. Beide mannen waren in staat om elkaar naar de grond te werken, wat de onvoorspelbaarheid en het gevaar van bare knuckle boksen onderstreept.

Publieke reactie en atmosfeer

De atmosfeer tijdens het gevecht was elektrisch. Het publiek in Louisiana, waar het evenement plaatsvond, was duidelijk betrokken bij de actie. Er was merkbare steun voor de lokale vechter, Scott O'Shaughnessy, wat bijdroeg aan de intense sfeer in de arena.

De abrupte en controversiële beëindiging van het gevecht leidde tot gemengde reacties onder de toeschouwers. Sommigen uitten hun teleurstelling over het voortijdige einde, terwijl anderen de beslissing van de scheidsrechter steunden in het belang van de veiligheid van de vechters.

De reacties op sociale media en in boksforums waren eveneens verdeeld. Veel fans prezen de intensiteit en het spektakel van het gevecht, maar uitten ook hun frustratie over de manier waarop het eindigde. Dit incident zal ongetwijfeld leiden tot discussies over de regels en de handhaving ervan in bare knuckle boksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws