Nieuws

Glory's Caceres onder druk: 'Ik moet op deze manier winnen van Latescu'

Cem Caceres staat dit weekend tegenover de gevaarlijke Roemeen stafan Latescu tijdens Glory 94 in Antwerpen. Caceres valt redelijk last minute in om Bahram Rajabzadeh te vervangen die in eerste instantie tegen Latescu zou vechten.

Cem Caceres, de Turks-Nederlandse kickbokser, was de grote verrassing tijdens het Glory lichtzwaargewicht toernooi van 8 juni. In zijn debuut op het prestigieuze kickbokstoernooi wist Caceres te imponeren door de doorgewinterde Marokkaanse vechter Mo Amine te verslaan. Deze onverwachte overwinning zorgde ervoor dat Caceres zich plaatste als reservevechter voor het toernooi. Een prestatie die veel aandacht trok binnen de kickbokswereld.

Hoewel Caceres uiteindelijk niet in actie kwam in het toernooi zelf, maakte zijn dominante prestatie tegen Mo Amine zijn Glory-debuut onvergetelijk. Caceres, die bekend staat om zijn knock-out kracht, liet tijdens dit gevecht zien dat hij een serieuze kracht is om rekening mee te houden in de lichtzwaargewicht divisie.

Vooruitblik op het gevecht met Stefan Latescu

Het aankomende weekend staat Cem Caceres voor een nieuwe uitdaging, wanneer hij het opneemt tegen de gevaarlijke Roemeen Stefan Latescu. Fans en experts verwachten veel van Caceres, met name vanwege zijn indrukwekkende debuut. De druk om opnieuw te presteren ligt hoog, vooral omdat Caceres zelf aangeeft dat de mensen een knock-out van hem verwachten. Deze verwachtingen brengen een zekere spanning met zich mee, maar Caceres blijft er zelf nuchter onder.

De uitdaging wordt nog groter door de omstandigheden rond het gevecht. Oorspronkelijk zou Latescu het opnemen tegen Bahram Rajabzadeh, een publiekslieveling, die echter uit het gevecht werd gehaald om in september in Kroatië Antonio Plazibat te vervangen tegen Levi Rigters. Hierdoor kreeg Caceres de last-minute kans om zich te bewijzen tegen Latescu, een kans die hij met beide handen aanpakt.

Vergelijkingen met Antonio Plazibat

Cem Caceres wordt door zijn coach, Mike Passenier, vergeleken met Antonio Plazibat, een gevestigde naam in het kickboksen. Passenier ziet veel potentie in Caceres, maar benadrukt dat hij wat zekerder van zichzelf moet worden. "Hij mag gerust zeggen dat hij gaat winnen," aldus Passenier. "Plazibat had dat in het begin ook niet, maar hij leerde snel. Cem heeft hetzelfde in zich."

Deze vergelijking met Plazibat, die inmiddels een van de topvechters in de sport is, legt de lat hoog voor Caceres. Toch lijkt hij klaar om deze uitdaging aan te gaan, vastberaden om zijn plek in Glory te veroveren en zijn naam te vestigen in de lichtzwaargewicht divisie. Zijn komende gevecht tegen Stefan Latescu zal een cruciale test zijn voor de verdere ontwikkeling van zijn carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws