Grote ramp! 10 topvechters gepakt op doping inclusief kampioen Nieuws
Nieuws

Grote ramp! 10 topvechters gepakt op doping inclusief kampioen

Grote ramp! 10 topvechters gepakt op doping inclusief kampioen

Rob Wilkinson, de huidige kampioen van de PFL Licht zwaargewicht divisie, is positief getest op doping na zijn winst op de voormalige UFC-uitdager Thiago Santos op 1 april.

Het is geen slechte 1 april grap maar Wilkinson is nummer tien in de rij van recent op doping gepakte MMA-vechters bij de PFL, de organisatie waar Jake Paul aandeelhouder is en dit jaar zijn debuut zal maken. Ook ex UFC kampioen Francis Ngannou tekende recent bij de PFL.

Wilkinson zou tegen Ty Flores vechten in de co-headliner van PFL 4 op 10 juni. Maar na de positieve dopingtest is hij geschorst en uitgesloten van de rest van het seizoen. Dan Spohn zal hem nu vervangen en vechten met Flores in Atlanta, Georgia.

Rob Wilkinson en negen andere PFL vechters geschorst voor doping

Wilkinson is de tiende PFL-vechter die is geschorst en uitgesloten van het seizoen na een positieve dopingtest. De andere negen vechters die positief testten waren ook Thiago Santos , Alejandro Flores, Krzysztof Jotko, Bruno Cappelloza, Rizvan Kuniev, Mohammed Fakreddine, Cezar Ferreira, Will Fleury en Daniel Torres.

Na het nieuws over de geschorste vechters uit het seizoen, heeft PFL een verklaring uitgegeven waarin stond dat ze een nultolerantie hebben voor prestatiebevorderende middelen. Insiders noemen de doping constateringen een grote ramp voor de organisatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws