'Hersenletsel': Zware kritiek na videobeelden MMA-gevecht tieners (video) Nieuws
Nieuws

'Hersenletsel': Zware kritiek na videobeelden MMA-gevecht tieners (video)

'Hersenletsel': Zware kritiek na videobeelden MMA-gevecht tieners (video)

Na een virale TikTok-video waarin jonge kinderen deelnamen aan een MMA-gevecht opdook op X, volgde er een golf van gemengde reacties. Het gevecht vond plaats tijdens Meltdown Fighting Championships afgelopen weekend in Engeland.

UFC lichtgewicht Chase Hooper, 24, was misschien wel het meest kritisch over de video. De twee jonge vechters respectievelijk Noah Tyndall die een titel won en Ceejay Fenton gingen als echte profs te werk. Hooper bekritiseerde het jeugdevenement en richtte het merendeel van zijn kritiek op de ouders van de deelnemende kinderen:

"99% van de ouders die willen dat hun kind MMA doet, proberen gewoon via hen te leven... stel je voor dat je de hersengezondheid van je 10-jarige kind opoffert om willekeurige dronken mensen te vermaken." De jongen vechters vochten zonder hoofdbeschermers, iets wat in ons land verboden is en de kans op hersenlesel diet te voorkomen.

Levensgevaarlijk en kans op hersenletsel

Ironisch genoeg is Chase Hooper een van de jongste talenten die ooit bij de UFC is gekomen. Op slechts 18-jarige leeftijd nam Hooper deel en won hij op Dana White's Contender Series en maakte het jaar daarop zijn officiële debuut bij de UFC.

Na een succesvol debuut als lichtgewicht eerder dit jaar, staat Chase Hooper over slechts twee weken op het punt om terug te keren naar de octagon om het op te nemen tegen Jordan Leavitt op de main card.

In zijn carrière heeft Hooper een 3-0 record als lichtgewicht, terwijl hij als vedergewicht slechts 9-3 is. 'The Dream' heeft tot nu toe een wisselvallige carrière bij de UFC gehad, met slechts een 4-3 record in de octagon nadat hij met veel hype bij de promotie was gekomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws