Het einde van jeugdtoernooien in Nederland? 'Nieuwe eisen Vechtsportautoriteit doodsteek sport' Nieuws
Nieuws

Het einde van jeugdtoernooien in Nederland? 'Nieuwe eisen Vechtsportautoriteit doodsteek sport'

Het einde van jeugdtoernooien in Nederland? 'Nieuwe eisen Vechtsportautoriteit doodsteek sport'

De aankondiging van strengere eisen voor jeugdtoernooien voor kickboksen en MMA komt niet goed aan in de Nederlandse vechtsportwereld.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) kondigde recentelijk aan dat per 1 mei nieuwe strengere regels ingaan voor jeugdtoernooien. /dit vrroorzaakt flink wat commotie.De laatste tijd waren er steeds meer klachten over de organisatie van jeugdtoernooien. De VA had onregelmatigheden geconstateerd en besloot daarom strengere eisen op te stellen.

Deze eisen moesten ervoor zorgen dat het belang en de veiligheid van jonge sporters voorop staan. Hierbij werd afgeleid van internationale richtlijnen, zoals een maximaal leeftijdsverschil van 18 maanden, een maximale gewichtverschillen van 2 kilogram en maximaal vier partijen op één dag. Tevens moesten er minder partijen verschil zijn als de vechters minder dan 15 partijen ervaring hadden.

Ze maken de sport kapot

Dit stuit op verzet onder de sportscholen die dergelijke toernooien organiseren, zo is te lezen op social media dat er veel onbegrip is. "Dit si de doodsteek voor de sport,", leest een reactie. "Dit betekent het einde van toernooien in Nederland. Ze volgen internationaal beleid maar er bestaat geen enkel toernooi met 18 maanden verschil en 2kg verschil. Dan krijg je 150 poules minimaal, betekent 600 deelnemers minimum ..kortom onmogelijk", schrijft een sportschoolhouder op zijn Facebook.

"Nederland veranderd steeds in een politiestaat, waar is de VA toch mee bezig?" De VA gaat extra toezicht houden op jeugdevenementen. Hierbij zullen ze niet alleen kijken naar de kwaliteit van de organisatie, maar ook naar het gedrag van trainers en ouders en hoe zij invulling geven aan hun voorbeeldfunctie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws