Imane Khelif krijgt 180 miljoen bij Olympisch goud in Parijs Nieuws
Nieuws

Imane Khelif krijgt 180 miljoen bij Olympisch goud in Parijs

Imane Khelif krijgt 180 miljoen bij Olympisch goud in Parijs

sAlgerije heeft aangekondigd een aanzienlijke beloning van 180 miljoen Algerijnse dinar (ongeveer 1,2 miljoen euro) toe te kennen aan bokser Iman Khelif, mocht zij vanavond de gouden medaille winnen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Dit nieuws werd gerapporteerd door BIM Fighting, hoewel de exacte hoogte van het bedrag nog niet officieel bevestigd is. Als het bedrag klopt, zou het een enorme motivatie zijn voor Khelif om alles te geven op het grootste sportpodium ter wereld.

Khelif die flink onder vuur ligt voor haar deelname bij het vrouwenboksen. Na het verslaan van een aantal tegenstanders vocht Khelif zich naar de finale. De commotie is vooral om dat Khelif wordt aangeduid als een transgender.

Maar de bokser heeft van geboorte af aan de mannelijke XY Chromosomen. Dit zou haar een oneerlijk voordeel geven tegen over vrouwelijkie opponenten. Later deze avond bokst Khelif tegen Yang Liu uit China die net als de Algerijnse mannelijke XY Chromosomen heeft. Ook de Chinese krijgt net als Kehlif veel commentaar op haar deelname.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws