Jake Paul daagt grootste UFC-ster uit en legt uit waarom Nieuws
Nieuws

Jake Paul daagt grootste UFC-ster uit en legt uit waarom

Jake Paul daagt grootste UFC-ster uit en legt uit waarom

Na zijn overwinning op Mike Perry afgelopen weekend in Tampa Florida, liet Jake Paul weten wie zijn volgende tegenstander zal worden, Mike Tyson.

Ook liet Paul ook een nieuwe naam vallen: de UFC-lichtgewicht kampioen Alex Pereira. "Ik wil iedereen", verklaarde Paul na de wedstrijd.

"Ik hou van deze sport. Hij heeft getweet dat hij naar het boksen wil. We hebben hem net hier in de ring via FaceTime gesproken. Ik vroeg hem of hij onder zijn contract uit kon komen. Als dat lukt, kunnen we het regelen. Toen ik dat vroeg, aarzelde hij even en keek naar zijn manager Ed Soares. Deze jongens zijn niet hun eigen baas. Ik wil tegen iedereen vechten."

Geen eigen baas

Hoewel potentiële gevechten altijd voor veel ophef zorgen in de vechtsportwereld, erkende Paul zelf dat de kans op een daadwerkelijke confrontatie met Pereira klein is. De Braziliaan staat namelijk nog onder contract bij de UFC, een organisatie die tot nu toe geen enkele interesse heeft getoond in samenwerkingen.

"Uiteindelijk komt het erop neer of Dana White (UFC vechtbaas, red.) hem toestemming geeft", aldus Paul. "Dat is een te groot risico als ik zijn meest geprezen vechter kan vernederen. Maar ik wil tegen iedereen vechten. Ik wil alle MMA-vechters. Ik heb ze allemaal verslagen. En wie is de volgende? Hij is nu de koning van de UFC. Ik wil hem. Ik wil hem onthoofden en onttronen."

Laten we het doen

Pauls uitdaging bleef niet onopgemerkt. Na het gevecht voerde hij een FaceTime-gesprek met Pereira en zijn manager Ed Soares. Een video die Pereira later deelde, toont hoe Paul hem uitdaagt, waarop Pereira antwoordt: 'Laten we het doen'. Los van Paul toonde Pereira recent ook zelf interesse in boksen, nadat hij door Anthony Joshua op social media was uitgedaagd.

"Om het duidelijk te stellen, het was Anthony Joshua die zei dat Pereira de boksring in moest", verklaarde Nakisa Bidarian, vertegenwoordiger van Most Valuable Promotions, tijdens de persconferentie. "Pereira zei: 'Ik voel me vereerd. Graag. Tegen wie moet ik vechten?' Toen Jake dat hoorde, zei hij: 'Hij moet tegen mij vechten.' En wij zeiden: 'Nou, hij heeft een contract bij de UFC.' Dat was de basis van het gesprek."

Paul zal op 15 november in het AT&T Stadium in Dallas vechten tegen de 58-jarige Mike Tyson. Het gevecht was oorspronkelijk gepland voor afgelopen zaterdag, maar werd uitgesteld vanwege medische problemen bij Tyson. Pereira heeft momenteel geen gevecht gepland. Zijn laatste wedstrijd was in juni op UFC 303, waar hij Jiri Prochazka voor de tweede keer versloeg.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws