Jake Paul wil supergevecht: Gaat het eindelijk gebeuren? Nieuws
Nieuws

Jake Paul wil supergevecht: Gaat het eindelijk gebeuren?

Jake Paul wil supergevecht: Gaat het eindelijk gebeuren?

Jake Paul, de YouTube-ster die zichzelf heeft omgevormd tot professioneel bokser, maakt zich klaar voor zijn grootste uitdaging tot nu toe. Op 15 november gaat hij de ring in tegen bokslegende Mike Tyson, maar Paul kijkt al verder dan dat. De energieke influencer heeft namelijk zijn ogen gericht op een ander iconisch gevecht: Francis Ngannou tegen Jon Jones.

Terwijl hij zijn debuut in de MMA voorbereidt voor 2025, steunt Paul publiekelijk het idee van een megagevecht tussen de voormalige UFC-zwaargewichtkampioen en de huidige UFC-kampioen.

Ngannou's moeizame weg naar PFL na UFC-frustratie

De naam van Francis Ngannou klinkt momenteel luider dan ooit in de vechtsportwereld. Na twee jaar afwezigheid maakte hij zijn langverwachte terugkeer naar de MMA-kooi tijdens een PFL-evenement, waar hij de Braziliaanse gigant Renan Ferreira knock-out sloeg in de eerste ronde. Dit gevecht markeerde zijn eerste optreden sinds hij de UFC de rug toekeerde, een beslissing die veelbesproken werd.

Ngannou, bij wie superkracht en emotie samenkwamen, droeg deze overwinning op aan zijn tweejarige zoon Kobe, die tragisch is overleden. Zijn indrukwekkende terugkeer maakt de frustraties die hij in de UFC ondervond alleen maar schrijnender. UFC-baas Dana White wilde Ngannou nooit de kans geven om het op te nemen tegen Jon Jones, iets wat insiders toeschrijven aan het beschermen van Jones’ legendarische status. Hierdoor werd Ngannou uiteindelijk buiten de deur gezet, tot teleurstelling van vele fans.

Jake Paul prijst Ngannou en pleit voor het gevecht dat nooit kwam

Jake Paul, die een aandeel heeft in de PFL en niet bang is zijn mening te geven, liet na Ngannou’s overwinning weten dat hij het gevecht tussen Ngannou en Jones wil zien. “Francis Ngannou vs Jon Jones. Dat is wat ik wil. Dat is wat jij wilt. Repost dit nu,” schreef Paul op sociale media. Voor Paul, die een uitgesproken fan is van Ngannou’s verhaal, zou dit het ultieme gevecht zijn. Niet alleen prijst hij Ngannou’s kracht in de ring, maar hij respecteert ook de manier waarop Ngannou de UFC verliet nadat hij zich onderbetaald voelde.

Paul noemde het vertrek van Ngannou uit de UFC zelfs een “koningsbeweging”. “Ze probeerden hem te weinig te betalen, maar hij had de ballen om eruit te komen. Respecteer Francis,” aldus Paul. Het is duidelijk dat Paul zichzelf ziet als meer dan alleen een vechter; hij wil de toekomst van de sport mee vormgeven, en daarin speelt een mogelijke confrontatie tussen Ngannou en Jones een sleutelrol.

Jon Jones reageert op Ngannou’s prestatie en laat de deur open voor een gevecht

Ook Jon Jones zelf liet van zich horen na Ngannou’s imposante overwinning. Via Twitter sprak hij zijn respect uit voor Ngannou’s prestatie, met de veelzeggende woorden: “Ik zie je!” Of dit betekent dat er ooit een gevecht tussen de twee zwaargewichten komt, is afwachten. De spanning tussen beide grootheden van de MMA-wereld blijft groeien, maar of het ooit zal leiden tot een episch duel in de kooi, dat blijft de grote vraag.

Wat wel zeker is, is dat de vechtsportwereld klaar is voor dit gevecht. Het zou een van de grootste verhalen in de geschiedenis van MMA kunnen worden. Maar voorlopig blijft het speculeren, terwijl Jake Paul zich voorbereidt op zijn eigen avontuur in de ring tegen Mike Tyson. Toch, met de groeiende interesse van zowel Paul als de fans, kan het gevecht tussen Ngannou en Jones zomaar realiteit worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws