Jake Paul zet UFC baas onder druk: Topvechter slaat terug Nieuws
Nieuws

Jake Paul zet UFC baas onder druk: Topvechter slaat terug

Jake Paul zet UFC baas onder druk: Topvechter slaat terug

Jake Paul, die zijn carrière als YouTube-ster verruilde voor professioneel boksen, blijft zich uitspreken over betere betalingen voor vechters in zowel het boksen als MMA. Vooral zijn strijd tegen de UFC en diens CEO Dana White over de lage lonen voor minder bekende vechters, heeft geleid tot een publieke vete.

Nu legt Paul echter een duidelijke voorwaarde neer: als White de minimum betaling voor UFC-vechters verhoogt, zal Paul zijn kritiek stoppen.

Jake Paul: 'Verhoog minimum vechtersloon naar $50,000'

Tijdens een aflevering van zijn podcast BS, verklaarde Paul dat hij zijn kritiek zal staken als White de minimum vechterslonen in de UFC verhoogt. "Het enige wat ik heb gevraagd, is dat het minimum vechtersloon van $12,500 naar $50,000 gaat," zei Paul. "Als vechters maar één keer per jaar vechten, moeten ze daar nog steeds van kunnen leven. Met twee gevechten per jaar zouden ze dan $100,000 kunnen verdienen, wat geweldig is."

Paul benadrukte dat deze aanpassing de UFC slechts $20 miljoen per jaar zou kosten. Gezien de miljardenwinst die de UFC maakt, vindt Paul het een kleine prijs om de vechters beter te belonen. "Het lijkt me dat als je drie tot vier miljard verdient, het geen probleem zou moeten zijn om de vechters een beetje meer te geven. Dat is alles wat ik vraag."

Dana White reageert niet positief op Paul’s kritiek

De spanning tussen Paul en White begon echt toen Paul zich voor het eerst uitsprak over de lonen van UFC-vechters. Volgens Paul heeft White sindsdien geprobeerd om hem persoonlijk aan te vallen. "Dana White begon ineens te zeggen dat mijn gevechten nep zijn en dat ik steroïden gebruik," zei Paul. "Hij startte de geruchten en probeerde me persoonlijk te ondermijnen, alleen omdat ik durf te praten over de betalingen in de UFC."

Paul benadrukt dat hij één van de weinigen is in de vechtsportwereld die het durft op te nemen tegen White, juist omdat hij zich niet laat onderdrukken door de macht van de UFC.

MMA-veteraan Josh Barnett geeft kritiek op Paul’s voorstel

Ondanks Paul’s sterke woorden, zijn er ook tegengeluiden. MMA-veteraan Josh Barnett reageerde op sociale media op Paul’s voorstel en betwistte dat er een probleem is met het minimumloon voor UFC-vechters. "Er is geen probleem met het 'minimumloon' in de UFC," schreef Barnett. "De contractstructuur en de beloning voor hoofdvechters zijn zaken die discussie verdienen, maar de lagere en middenklasse vechters kosten de UFC vaak meer dan ze opleveren."

Barnett’s reactie laat zien dat het onderwerp vechterslonen nog steeds onderwerp van discussie is binnen de vechtsportgemeenschap, met verschillende standpunten over hoe eerlijk de UFC zijn vechters beloont.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws