Jake Paul’s schokkende uitspraken over gender zorgen voor enorme backlash! Nieuws
Nieuws

Jake Paul’s schokkende uitspraken over gender zorgen voor enorme backlash!

Jake Paul’s schokkende uitspraken over gender zorgen voor enorme backlash!

Jake Paul weet altijd hoe hij de aandacht naar zich toe moet trekken. Of het nou in de boksring is of daarbuiten, hij houdt van een beetje controverse. Dit keer heeft hij de wereld op z'n kop gezet met een pittige opmerking over gender.

In een gesprek met YouTuber Adin Ross zei hij iets wat bij veel mensen verkeerd viel: dat iedereen die zich niet als man of vrouw identificeert, geestelijk ziek is. Ja, dat ging niet ongemerkt voorbij.

Voorbereiding op het grote gevecht tegen Mike Tyson

Terwijl de ophef rond zijn uitspraken nog nasuddert, heeft Jake Paul zijn blik alweer op zijn volgende grote uitdaging: een gevecht tegen de legendarische Mike Tyson. Op 15 november staan de twee tegenover elkaar, en dat belooft vuurwerk. Voor Paul, die vooral bekend is geworden door MMA-kampioenen te verslaan die al een beetje op hun retour waren, is dit zijn grootste kans om zich te bewijzen in de boksring.

<br>

Maar buiten de ring gaat het er ook heet aan toe. Tijdens een relaxed gesprek met Adin Ross kreeg Paul de vraag voorgelegd hoe hij kijkt naar het aantal geslachten. Zijn antwoord zorgde voor een flinke rel.

Jake Paul’s controversiële uitspraak

Zonder aarzeling zei Paul: "Er zijn drie geslachten: man, vrouw, en geestelijk ziek," gevolgd door een lach. Nou, je kunt wel raden dat de reacties niet mild waren. Social media ontplofte, en mensen lieten duidelijk merken dat ze het niet eens waren met zijn uitspraken.

Wat deze opmerking extra opvallend maakt, is dat Paul zich eerder nog heel anders uitliet. Op Internationale Vrouwendag stuurde hij bijvoorbeeld een tweet waarin hij opriep tot gelijke rechten en het beëindigen van ongelijkheid. "We moeten werken aan het bestrijden van ongelijkheid en onderdrukking," schreef hij toen. Het lijkt erop dat zijn steun voor gelijkheid een stuk minder breed is dan eerst gedacht.

Khabib Nurmagomedov en de genderdiscussie

Paul is niet de enige bekende sporter die zich uitgesproken heeft over gender. UFC-legende Khabib Nurmagomedov deed eerder al soortgelijke uitspraken. Hij benadrukte dat hij gelooft dat er slechts twee geslachten zijn: man en vrouw. Khabib’s opvattingen worden vaak gezien als een reflectie van zijn achtergrond, aangezien hij uit een streng religieuze omgeving in Rusland komt. Voor Jake Paul, met zijn westerse en meer progressieve achterban, ligt dat wat gevoeliger.

De vraag is nu: zal deze ophef invloed hebben op zijn gevecht tegen Mike Tyson? Paul is bekend om zijn grote mond en controversiële meningen, maar deze keer lijkt hij een gevoelige snaar te hebben geraakt. Of het nou goed of slecht is voor zijn carrière, één ding is zeker: Jake Paul weet hoe hij de spotlight op zichzelf moet houden, zowel in als buiten de ring.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws