Jamal Ben Saddik nu echt vrij: Belgische Justitie herziet beslissing Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik nu echt vrij: Belgische Justitie herziet beslissing

Jamal Ben Saddik nu echt vrij: Belgische Justitie herziet beslissing

Jamal Ben Saddik (33) wordt onder voorwaarden vrijgelaten in verband met een ontvoeringszaak zo meldt de Belgische Justitie vandaag. Er heerst verwarring over de feiten aangezien sommige media volgens critici een vertekend beeld schetsen van de zaak. Ondanks de beschuldigingen wordt hij nu toch vrijgelaten wat vragen oproept over de ernst van de aanklachten tegen de topvechter.

In juli 2023 werd Ben Saddik opgepakt tijdens een onderzoek naar de ontvoering van een 29-jarige man uit Antwerpen. Deze man een havenarbeider zou betrokken zijn geweest bij een illegale uithaling van drugs en had volgens berichten een aanzienlijke som geld ontvangen voor zijn medewerking. Nadat hij zich echter niet aan de afspraken hield zou hij tijdelijk van zijn vrijheid zijn beroofd. Naar verluidt door Ben Saddik en enkele medeplichtigen.

Het Parket Generaal en de vervolging

De kickbokser zou beschuldigd zijn van ernstige misdaden. Waaronder wederrechtelijke vrijheidsberoving met doodsbedreiging. Verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Ondanks de zware aanklachten heeft Ben Saddik altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de ontvoering of enige criminele activiteiten. En kan nu zijn vrijheid tegemoet zien.

Jamal Ben Saddik nu echt vrij: Belgische Justitie herziet beslissing
Jamal Ben Saddik

De zaak kreeg veel aandacht in de media vooral omdat het gaat om een bekende sporter die internationaal naam heeft gemaakt in de kickbokswereld. In de zomer werd hij vastgehouden en hoewel hij in eerste instantie onder strikte voorwaarden werd vrijgelaten met een enkelband. Werd zijn voorlopige vrijlating onlangs herzien.

Twee weken geleden besloot de raadkamer al dat hij van zijn enkelband verlost mocht worden en vrijgelaten zou worden onder voorwaarden. Dit besluit werd echter aangevochten door het parket. Dat in beroep ging tegen de beslissing. De kamer van inbeschuldigingstelling moest zich buigen over het beroep. Vandaag werd de eerdere beslissing van de raadkamer bevestigd. Dit betekent dat Ben Saddik nu vrij is.

Is er sprake van een vertekend beeld?

Wat vooral opvalt, is de discussie over de manier waarop de zaak in de Belgische media wordt gepresenteerd. Critici stellen dat er een vertekend beeld wordt geschetst door de continue focus op Ben Saddik, terwijl hij nu toch onder voorwaarden wordt vrijgelaten.

"Als de zaak echt zo zwaar was, waarom wordt hij dan vrijgelaten?" is een vraag die door sommigen wordt gesteld. Dit voedt de speculaties dat de berichtgeving mogelijk de ernst van de zaak overdreven heeft, of dat er meer achter de schermen speelt dan wat het publiek te zien krijgt.

4 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws