Jerome Le Banner heeft onverwacht nieuws na KO-verlies Nieuws
Nieuws

Jerome Le Banner heeft onverwacht nieuws na KO-verlies

Jerome Le Banner heeft onverwacht nieuws na KO-verlies

Jerome Le Banner, de Franse kickbokser die al decennialang een begrip is in de vechtsportwereld, heeft aangekondigd dat hij met pensioen gaat. Na een lange pauze van 14 jaar stond hij weer in de K-1-ring tijdens het K-1 World GP 2024 in Osaka.

Maar het werd niet het sprookjesachtige comebackverhaal waar hij misschien op had gehoopt. In zijn gevecht tegen K-Jee, een voormalige K-1 cruiserweight-kampioen, liep Le Banner al in de eerste ronde tegen een flinke rechter hoge trap aan. Knock-out.

Een kort gevecht, maar toch tevreden over zijn prestatie

Le Banner zelf sprak nuchter over het korte gevecht. "Het was in een oogwenk voorbij," zei hij tijdens de persconferentie na afloop. "Natuurlijk is het teleurstellend voor mij, maar ik denk dat de mensen die keken er toch van hebben genoten." Ondanks het snelle einde, voelde hij dat hij nog steeds zijn waardigheid als vechter heeft kunnen tonen. Misschien was het niet zijn beste dag, maar de man die ooit bekendstond om zijn brute kracht en nooit-opgeven mentaliteit, leek toch trots op wat hij had laten zien.

Een speciale band met Japanse fans

Voor Le Banner was Japan altijd een bijzondere plek om te vechten, en dat werd tijdens de persconferentie weer duidelijk. "De Japanse fans zijn het beste publiek ter wereld," vertelde hij. Het was niet zomaar een opmerking; hij meende het.

Japanse fans hebben hem jarenlang gesteund en hij kon geen betere plek bedenken om zijn handschoenen definitief aan de wilgen te hangen.

Het definitieve einde van een lange carrière

Toen hem gevraagd werd naar zijn toekomst, liet Le Banner geen ruimte voor twijfel: "Ik ga nu met pensioen." Het klonk resoluut, alsof hij zeker wist dat het tijd was. Hij bevestigde ook dat hij niet meer zal terugkeren naar MMA: "Het is voorbij."

Met die woorden markeerde hij het einde van een legendarische carrière. Hij was altijd een vechter die geen uitdaging uit de weg ging en met zijn afscheid verliest de vechtsportwereld een icoon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws