Kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot lange celstraf: Rechter doet uitspraak Nieuws
Nieuws

Kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot lange celstraf: Rechter doet uitspraak

Kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot lange celstraf: Rechter doet uitspraak

Jamal Ben Saddik is vandaag veroordeeld tot 40 maanden celstraf en een boete van 40.000 euro voor witwassen. De rechtbank achtte bewezen dat Ben Saddik 130.000 euro witwaste via het circuit van de Nederlandse ondernemer Karim S.

Naast het zelf witwassen van geld, bracht Ben Saddik ook twee andere beklaagden in contact met S. De rechtbank veroordeelde deze twee tot respectievelijk 30 maanden en 4 jaar celstraf.

Karim S. Exploiteerde witwascircuit met plukwet

Karim S. runde een uitgebreid witwascircuit waarbij mensen met cash geld met een dubieuze herkomst naar hem konden komen. Vervolgens kregen ze het geld als loon of een lening op hun rekening gestort. Om de transacties te legaliseren, maakte S. gebruik van arbeidsovereenkomsten, loonfiches en contracten.

Uit het onderzoek bleek dat Ben Saddik en S. al langer contact hadden. Ze communiceerden onder meer via de geëncrypteerde chatdienst Sky ECC, die populair is onder criminelen.

Ben Saddik Was al Bekend bij Politie en Justitie

De rechtbank hield in haar vonnis rekening met het feit dat Ben Saddik al eerder met justitie in aanraking was gekomen. Zo was hij in het verleden al veroordeeld voor witwassen en waren zijn handelszaken het doelwit van aanslagen.

Kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot lange celstraf: Rechter doet uitspraak

Naast de celstraffen en boetes legde de rechtbank ook de verbeurdverklaring op van de witgewassen geldsommen. Ben Saddik deed via social media een reactie op de veroordeling en zegt hiertegen in beroep te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws