🎥 Kickbokser Sagat uit Street Fighter bestaat echt! 'Dit is hem' Nieuws
Nieuws

🎥 Kickbokser Sagat uit Street Fighter bestaat echt! 'Dit is hem'

🎥 Kickbokser Sagat uit Street Fighter bestaat echt! 'Dit is hem'

Sagat Petchyindee begon zijn Muay Thai carrière al op jonge leeftijd op slechts 11 jaar oud. Ondanks zijn rustige karakter, was hij gegrepen door vechtsporten. Zijn familie ademde vechtsport. Naast zijn oudere broer waren ook zijn oom en opa succesvolle vechtsporters.

Muay Thai legende en Street Fighter inspiratie

Sagat Petchyindee was tijdens zijn periode in Japan de inspiratiebron voor het personage ‘Sagat’ uit de bekende videogame Street Fighter (1987). De makers hebben dit nooit bevestigd maar de overeenkomsten zijn opvallend. Beide dragen de naam Sagat, zijn Thais en vechten in Muay Thai kleding.

Toch had het personage uit Street Fighter gebaseerd kunnen zijn op elke Muay Thai vechter. Buiten de naam lijkt hij namelijk niet specifiek op Sagat Petchyindee. In de verhaallijn van Street Fighter heeft Sagat een intense rivaliteit met Ryu, another iconic character. Deze rivaliteit ontstond na een nederlaag van Sagat tegen Ryu, wat resulteerde in een litteken op zijn borst.

Wereldkampioen en Meesterlijke Vechtsporter

Sagat Petchyindee verzamelde een indrukwekkende collectie wereldtitels in Muay Thai, Kickboksen en Boksen. De exacte lijst is zelfs onvolledig. Op 18-jarige leeftijd won hij al zijn eerste stadiontitel in Muay Thai.

Met zijn krachtige stoten en ellebogen behoorde Sagat tot de absolute top vechters tijdens de gouden era van Muay Thai. Hij versloeg de beste vechters van zijn tijd en behaalde in 1977 zelfs de snelste knock-out ooit (slechts 4 seconden).

Grenzen Verleggen: Boksen, Kickboksen en Meer

Sagat ging niet alleen voor Muay Thai successen. Hij waagde zich ook met succes aan andere vechtsporten. Zo behaalde hij een kickbokstitel in de Verenigde Staten en boksten hij in Japan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws