Nieuws

🎥 Kickboksers Levi, Max en Regy op weg naar de top: Enfusion en meer...

In de documentaire "Op weg naar de top" worden drie prof kickboksers, Levi Minkenberg, Max Weekers en Regy Janssen, gevolgd tijdens hun intensieve voorbereidingen op verschillende titelgevechten tussen september en december 2023 onder andere bij Enfusion.

Onder begeleiding van coach Yael Heatubun van Team Heatubun - Feel Healthy, krijgen we een uniek inkijkje in de harde wereld van het kickboksen en de weg naar succes.

De laatste voorbereidingen

De documentaire begint met de laatste voorbereidingen voor de gevechten. De atleten zitten midden in hun laatste dagen van gewicht verliezen, een cruciaal onderdeel van hun voorbereiding. Levi, Max en Regy delen hoe ze zich fysiek en mentaal voorbereiden op hun gevechten, met name de uitdagingen van gewichtsverlies en het belang van het herstellen en bijtanken na de weging.

Levi Enfusion kampioen vertelt hoe hij, ondanks een relatief late start in het kickboksen op 18-jarige leeftijd, zijn passie voor de sport heeft ontdekt. Hij legt uit hoe hij als kind al gefascineerd was door de K1 en uiteindelijk besloot zijn droom te volgen, ondanks aanvankelijke tegenwerking van zijn moeder.

De weg naar de weegschalen

De atleten bespreken ook de logistieke uitdagingen rondom de wegingen. In de documentaire zien we hoe de tegenstander van Levi vanwege werkverplichtingen slechts in de ochtend kon wegen, wat hem een voordeel gaf omdat hij meer tijd had om te herstellen. Toch blijven Levi en zijn team gefocust op hun eigen strategie en zetten ze alles op alles om goed voorbereid aan de start te verschijnen.

Max deelt zijn ervaringen met het herstellen na gewichtsverlies, waarbij hij gebruik maakt van een speciaal recept om zijn vochtbalans weer op peil te krijgen. Dit soort details geven een diepere kijk op wat er nodig is om als professioneel kickbokser te presteren op het hoogste niveau.

Passie voor de sport

Wat deze documentaire bijzonder maakt, is de manier waarop de atleten hun passie voor het kickboksen overbrengen. Zowel Levi als Max hebben een diepe liefde voor de sport, die verder gaat dan alleen het winnen van gevechten. Ze vertellen hoe ze hun sportcarrière begonnen en wat hen motiveert om door te blijven gaan, ondanks de vele obstakels die ze onderweg tegenkomen.

Regy, die al sinds zijn 18e kickboxt, deelt hoe hij zijn weg heeft gevonden in de sport. Hij combineert zijn carrière als kickbokser met het lesgeven, wat hem niet alleen voldoening geeft, maar ook helpt om zijn eigen vaardigheden te verbeteren. Zijn verhaal laat zien hoe belangrijk het is om een goede balans te vinden tussen trainen, vechten en het doorgeven van kennis aan anderen.

Het belang van een sterk team

Naast de persoonlijke verhalen van de atleten, legt de documentaire ook de nadruk op het belang van een sterk team. Coach Yael Heatubun speelt een cruciale rol in het succes van zijn atleten. Zijn begeleiding en expertise helpen hen niet alleen fysiek, maar ook mentaal voor te bereiden op de uitdagingen die ze tijdens hun gevechten tegenkomen.

Het is duidelijk dat zonder de steun van hun coach en team, de atleten niet zouden staan waar ze nu zijn. De documentaire laat zien hoe belangrijk het is om een goed support systeem te hebben, zowel in als buiten de ring.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws