Kickboksgala afgelast na 2 incidenten in Westervoort: 'Slecht voor reputatie sport' ' Nieuws
Nieuws

Kickboksgala afgelast na 2 incidenten in Westervoort: 'Slecht voor reputatie sport' '

Kickboksgala afgelast na 2 incidenten in Westervoort: 'Slecht voor reputatie sport' '

Op zaterdag 7 oktober werd een kickboksgala verstoord in Sportcentre Westervoort door enkele geweldsincidenten. Een aantal toeschouwers gingen met elkaar op de vuist tijdens de jeugdwedstrijden.

De incidenten verstoorde het kickboksgala welke na weken van voorbereiding plaatsvond in Westervoort. Op social media gingen al snel video's rond van een van de gewelddadigheden waar te zien is dat er een vechtpartij uitbreekt nadat een van de aanwezigen een klap uitdeelt aan een andere man, tijdens de jeugdcompetitie.

De organisatie van het gala benadrukt zich van de incidenten te distantiëren en doet haar verhaal op social media. "In overleg met de bond hebben wij besloten om de geplande wedstrijden van de volwassenen niet door te laten gaan. We hebben mensen in het publiek die niet beseffen welke schade zij aanrichten", schrijft de organisatie.

Vechtende toeschouwers verpesten kickboksgala

Volgens de organisatie moest het de volwassen kickboks-wedstrijden aflasten nadat daar ook een schermutseling uitbrak tussen twee personen. "Het tweede incident, tijdens een volwassen partij, was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Er ontstond een schermutseling tussen twee onbekende bezoekers, die direct door de beveiliging uit het gebouw werden gezet. In overleg met de bond hebben we besloten het gala volledig te annuleren."

kickboksgala westervoort

"Kickboksen is een geweldige sport, en hoewel rivaliteit soms voorkomt, staat sportiviteit altijd voorop bij ons. Na overleg met de bond hebben we besloten om de geplande wedstrijden voor volwassenen niet te laten doorgaan. Sommige aanwezigen begrepen niet welke schade zij aanrichtten. We willen benadrukken dat alle getroffenen gecompenseerd zijn voor de wedstrijden die niet hebben plaatsgevonden", aldus de organisatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws