Nieuws

🎥 Kickbokslegende Ernesto Hoost deelt zijn geheime knock-out moves

Van 5 tot 8 september 2024 vond in Varna, Bulgarije, het SENSHI Camp plaats. Dit was een unieke kans voor martial arts-liefhebbers om te trainen met de legendarische Ernesto 'Mr. Perfect' Hoost. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet een paar technieken leren van een viervoudige K-1-kampioen?

De deelnemers kwamen van over de hele wereld om te zien hoe hij zijn beroemde knock-out skills demonstreerde en om te horen hoe hij zijn gevechtsstrategie opbouwde.

Hoost's eenvoudige maar dodelijke techniek

Tijdens de sessies op het kamp gaf Hoost niet zomaar een standaardlesje. Nee, hij liet precies zien hoe hij die krachtige knock-outs in zijn carrière zo vaak wist uit te delen. En geloof het of niet, het komt allemaal neer op de basics: de juiste timing, je hand goed plaatsen en weten wanneer je moet toeslaan. Een truc die hij ons liet zien? Je hand niet alleen gebruiken om een aanval te blokken, maar meteen daarna om te counteren met zo'n verwoestende stoot dat je tegenstander er helemaal niets meer van begrijpt.

Wat opviel, was hoe relaxed hij bleef tijdens het uitleggen. "Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn," zei hij terwijl hij zijn favoriete technieken demonstreerde. "Als je weet waar je tegenstander komt en je weet wanneer je moet reageren, dan zit je goed."

Aanpassen aan je tegenstander

Wat Hoost steeds weer benadrukte, was het belang van je techniek aanpassen. Hij zei het letterlijk: "Als je altijd hetzelfde doet, voorspel je jezelf. Kijk naar je tegenstander en pas je aan." Of je nou tegen iemand vecht die groter is, sterker, of juist sneller, Hoost gaf je de tools om slim te reageren.

Hij vertelde een anekdote over een gevecht waar zijn tegenstander een stuk groter was. "Ik moest dichterbij komen, want op afstand had hij me zo te pakken. Dus ik veranderde mijn voetwerk, bleef laag, en gaf die knock-out recht in z’n gezicht." Het gaf iedereen in de zaal een goed beeld van hoe flexibel je moet zijn in een gevecht.

Hoost’s grote successen

Laten we eerlijk zijn, Hoost is niet voor niets een van de grootste namen in kickboksen. Hij won de K-1 World Grand Prix maar liefst vier keer – 1993, 1997, 1999 en 2002 – en tijdens het kamp merkte je waarom. Zijn krachtige low-kicks en slimme manier van vechten maakten hem zo succesvol. Diezelfde technieken deelde hij nu met de deelnemers, wat zorgde voor een unieke ervaring die ze waarschijnlijk nooit zullen vergeten.

Wat deelnemers echt meekregen

Wat het kamp echt bijzonder maakte, was niet alleen dat je getraind werd door een kampioen, maar ook dat je zijn mentaliteit meekreeg. Hoost is niet alleen fysiek sterk, hij denkt altijd twee stappen vooruit. En die mindset probeerde hij over te brengen. "Je hoeft niet de sterkste of snelste te zijn," zei hij, "maar wel de slimste in de ring."

Veel deelnemers vertrokken met een hernieuwde focus op details. Niet alleen op kracht, maar vooral op techniek, timing, en het maken van de juiste keuzes. Een van de deelnemers zei het mooi: "Het lijkt zo simpel als hij het voordoet, maar als je het zelf probeert, merk je pas hoe briljant het is."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws