Kickbokstrainer slaat dief bewusteloos: Rechter oordeelt hard Nieuws
Nieuws

Kickbokstrainer slaat dief bewusteloos: Rechter oordeelt hard

Kickbokstrainer slaat dief bewusteloos: Rechter oordeelt hard

Een kickbokstrainer uit Gent in België kreeg maandag een taakstraf van 80 uur, omdat hij een dief bewusteloos sloeg. Het incident vond plaats in november 2023, toen de trainer een inbraak op heterdaad betrapte bij een supermarkt. Ondanks dat de trainer in een lastige situatie zat, besloot de rechter dat geweld niet de oplossing was.

In de buurtwinkel SupermerKade aan de Meulestedekaai ging het in november 2023 helemaal mis. Een inbreker sloeg de ruit in en ging op zoek naar waardevolle spullen, maar kon uiteindelijk alleen wat flessen wijn meenemen. Net naast de winkel was een MMA-trainer bezig de deur van zijn sportschool op slot te doen, toen hij het glasgerinkel hoorde.

Nieuwsgierig keek de trainer wat er aan de hand was. Tot zijn verbazing zag hij iemand via het raam uit de winkel klimmen. Hier kon hij niet bij staan toekijken, dus hij besloot in te grijpen.

Dief bewusteloos na botsing met kickbokstrainer

Hoe het precies misging tussen de trainer en de dief blijft onduidelijk. Volgens de trainer ging het allemaal heel snel. Hij zegt dat de dief hem aanviel en hij in een reflex uithaalde. Maar de dief zelf beweert iets anders. Hij vertelde dat hij meerdere schoppen tegen zijn hoofd en lichaam kreeg. Waardoor hij het bewustzijn verloor en pas wakker werd in het ziekenhuis.

Wat er ook precies gebeurde, de gevolgen waren duidelijk: de dief lag bewusteloos op straat, en de politie kwam erbij om de zaak verder op te lossen.

Rechter: "Geweld kan nooit de oplossing zijn"

Hoewel de trainer ingreep bij een inbraak, vond de rechter dat zijn reactie te ver ging. Maandag hoorde hij zijn straf: 80 uur taakstraf en een boete van 400 euro. De rechter was duidelijk: geweld, ook in zulke situaties, is niet de juiste manier. “Het waren geen normale omstandigheden, dat klopt, maar geweld kan nooit de oplossing zijn,” zei de officier van justitie.

De dief zelf kwam er minder makkelijk vanaf. Omdat hij al eerder was veroordeeld voor soortgelijke misdaden, kreeg hij 14 maanden celstraf opgelegd. De les? Of je nu probeert iets te stelen of iemand bewusteloos slaat, beide acties brengen gevolgen met zich mee.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws