Kung Fu meesters dagen MMA vechters uit tot gevecht
Kung Fu meesters staan steeds meer op om MMA vechters uit te dagen tot een gevecht
Vechtsporten was traditioneel een gebied van menselijke inspanning, waar iedereen beter was dan gemiddeld. In de jaren 1960, 70's en 80's was de gemiddelde vechtsporter inderdaad overtuigd - geheel en al - dat hun stijl het beste was. Gemengde vechtsporten zijn geboren uit een eenvoudige, oude vraag - welke vechtsport werkt het best?
Rationele mensen begrijpen nu dat veel vechtsporten effectieve aspecten hebben, en dat uit alle stijlen iets moet beheersen om zo goed mogelijk te zijn. Als geloofwaardige MMA training niet beschikbaar is, nemen progressieve vechtsporters het op zich om de fundamenten te leren. In Chengdu, Sichuan provincie, China, heeft Thunder Style Kung Fu-expert Xu Xiaodong zich zelf MMA aangeleerd.
De oorsprong van het MMA
De oorsprong van MMA-wedstrijden was al in 1925, toen Carlos Gracie Sr een advertentie in een lokale krant zette, die aankondigde: "Als je wilt dat je gezicht niet beschadigd en gekneusd wordt, je kont en je armen kapot gaan, praat met Carlos Gracie op het volgende adres ...".
Xu deed hetzelfde, met behulp van het Chinese sociale netwerk Weibo. Hij heeft zelfs aangeboden om tegelijkertijd twee of drie van de 'vechtsport' kunstenaars te verslaan.
Tai Chi meester Wei Lei reageerder er op. Het probleem is natuurlijk dat Lei niet kan vechten. Erger nog, de leringen van zijn kunst zijn in veel opzichten achterwaarts, waardoor leerlingen slechter zijn dan de gemiddelde geconditioneerde persoon.
Het is slecht om te vechten als je niet weet hoe je moet vechten. Maar het is erger om in een gevecht te zijn, als je niet weet niet hoe te vechten. Dan ben je niet eens slim genoeg om weg te lopen. Je zou misschien zelfs zo dom zijn dat je iemand uitdaagt die eigenlijk wel weet hoe je moet vechten.
Verlichte ervaring
In plaats van een verlichte ervaring, voor veel Chinese krijgskunstenaars, was dit het tegendeel - Xu vertelde het Beijing News dat een handvol andere Kung Fu-meesters sindsdien gereageerd hadden op zijn open uitdaging.
Deze omvatten:
- Tai Chi-meester Lu Xing, voorzitter van het Sichuan Taichi Pushing Hands Research Institute;
- Tai Chi meester Wang Zhanhai;
- Shaolin Meihua Zhuang bedreven Li Shangxian;
- Yi Long, een Chinese amateurvechter die vaak door de Wu Lin Feng (WLF) promotie wordt verkocht als een "Shaolin Kung Fu monnik".
Lu vertelde Vechtsport-Online.nl dat hij Xu uitgedaagd heeft tot een publiek-duel om 'hem een les te leren.
Hij is diep bevooroordeeld tegen de traditionele vechtsporten en zijn woorden waren beledigend," zei Lu. "Ik heb hem uitgedaagd, zodat hij een fris perspectief van Tai Chi en de echte traditionele vechtsporten kan krijgen. Lu schatte dat zijn kansen om te winnen 80% waren, omdat Tai Chi-meesters beschikken over "ijzeren vuist, luchtvoet en ijzeren rug, die meer dan 20 jaar harde oefening nodig hebben.
De zelf-onderwezen MMA-vechter was onaangenaam verrast
"Ik zal zeker de uitdaging accepteren," zei Xu.
Het heeft de westerse wereld van 1925 tot 1993 geduurd, een tijdsbestek van 68 jaar, om iets zo simpel te begrijpen als wielen onder bagage - als je wilt weten welke vechtsport beter werkt, vecht dan. China blijft blijkbaar een beetje achter op de curve, maar het zal niet te lang duren voor zij dit inhalen en in mix komen.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties