Nieuws

Marokkaanse MMA-vechter verandert levens: 'Goede bestemming'

Youssef Zalal de Marokkaanse MMA-vechter die al vijftien jaar in de Verenigde Staten woont heeft afgelopen weekend zijn eerste grote premie van 50.000 dollar verdiend bij de UFC. Deze overwinning markeert een cruciaal moment in zijn carrière en persoonlijke leven. Vooral gezien zijn diepe band met zijn geboorteland Marokko. En voor de bonus heeft hij een goede bestemming.

Zalal geboren in Casablanca heeft altijd een sterke connectie behouden met zijn geboorteland. Dit ondanks zijn jarenlange verblijf in de Verenigde Staten. Tijdens een recente persconferentie deelde hij trots wat hij van plan is te doen met het prijzengeld. Zijn doel dat hij al koestert sinds zijn eerste overwinningen in de UFC in 2020 is om het leven van zijn familie in Marokko te verbeteren. Hij beschreef hoe hij altijd al heeft gedroomd om terug te keren naar Marokko en zijn familie te ondersteunen met het geld dat hij in de octagon heeft verdiend.

Terugkeer naar zijn roots

"Het was een van mijn doelen om in de UFC te vechten", zegt Zalal. "Terugkeren naar Marokko waar dit geld veel kan betekenen, direct naar mijn familie van moeders en vaderskant gaan en ze allemaal een envelop geven om hun leven te veranderen."

Hoewel Zalal nu zijn eerste financiële mijlpaal heeft bereikt, is zijn ultieme doel nog ambitieuzer. Hij streeft ernaar om wereldkampioen te worden en zijn naam voor altijd te vestigen in de geschiedenis van de sport.

MMA-Ster transformeert levens met UFC-Succes

"Eerlijk gezegd, ik was volledig gefocust op dit gevecht en ik heb het geweldige gevoel dat ik deze droom zal bereiken. Mensen kunnen erom lachen en erover praten, maar dit is mijn verhaal, dit is wat ik wil tonen en dit is wat er gaat gebeuren. Nogmaals, mijn doel is om wereldkampioen te worden. En ik zal wereldkampioen worden."

Zalal die in 2020 drie overwinningen in de MMA behaalde en sindsdien de bijnaam "Marokkaanse Duivel" draagt heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Na een lange afwezigheid keerde hij terug naar zijn geboorteland. Wat zijn band met Marokko en in het bijzonder met zijn jeugdwijk Aïn Chock in Casablanca alleen maar heeft versterkt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws