MMA-pupil UFC-ster Khabib's gym dader terreuraanslag! 'Grote schok' Nieuws
Nieuws

MMA-pupil UFC-ster Khabib's gym dader terreuraanslag! 'Grote schok'

MMA-pupil UFC-ster Khabib's gym dader terreuraanslag! 'Grote schok'

Bij een reeks terreuraanvallen op kerken en synagogen in twee steden in Dagestan een overwegend islamitische republiek in Zuid-Rusland is gisteren MMA-vechter Gadzhimurad Kagirov omgekomen.

De aanvallers richtten zich op politieposten en religieuze gebouwen waarbij minstens 15 politieambtenaren om het leven kwamen. Het precieze aantal burgerslachtoffers is nog onduidelijk.

Kagirov 28 jaar oud, was een talentvolle vechter die getraind werd door Abdulmanap Nurmagomedov, de overleden vader van UFC-legende Khabib Nurmagomedov. Hij behaalde een pro-record van 2-0 onder de vlag van Khabib's Eagle MMA-vechtsportschool.

Deze sportschool werd gefinancierd door de gedetineerde oligarch Ziyavudin Magomedov, die bekend stond om zijn steun aan prominente Dagestaanse vechters.

Gruwelijke details Dagestan terreuraanslag

Magomedov werd in 2018 gearresteerd op verdenking van verduistering en in 2022 schuldig bevonden. De vechtsportschool Eagles MMA raakte eerder al in opspraak toen een van de functionarissen ervan in absentia werd gearresteerd voor poging tot moord op een andere vechter.

Deze gebeurtenis wierp een schaduw over de vermeende link tussen vechtsporten en het bestrijden van extremisme waar Abdulmanap Nurmagomedov zich juist voor inzette.

Khabib Nurmagomedov zelf heeft in het verleden vraagtekens opgeroepen door zich te associëren met figuren die van banden met terrorisme worden verdacht. Hij uitte zich ook tegen nachtclubs en bepaalde voorstellingen in Dagestan, wat leidde tot bedreigingen door sommige fans. Na de recente aanslag heeft Nurmagomedov wel zijn condoleances betuigd en opgeroepen tot waakzaamheid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws