Neonazi's organiseren MMA-toernooi: 300 extreemrechtse vechters Nieuws
Nieuws

Neonazi's organiseren MMA-toernooi: 300 extreemrechtse vechters

Neonazi's organiseren MMA-toernooi: 300 extreemrechtse vechters

Zaterdag 15 juni 2024 vond er in Combres-sous-les-Côtes (Meuse) Frankrijk een MMA-toernooi plaats, georganiseerd door het neonazistische netwerk Hammerskin. Meer dan 300 neonazi's uit heel Europa kwamen naar het evenement, dat plaatsvond in een hangar.

De Taverne de Thor, een neonazistische locatie die al jarenlang door Hammerskin wordt gebruikt, was voorheen gevestigd in Toul (Meuse), maar werd verplaatst naar Combres-sous-les-Côtes na druk van antifascistische groeperingen.

Ondanks de aanwezigheid van bekende neonazi's en het openlijk tonen van verboden nazisymbolen, greep de lokale gendarmerie pas laat in de middag in. Na een kort gesprek met de organisatoren vertrokken de agenten de "besloten" fascistische bijeenkomst.

Beangstigende gebeurtenis

"Een evenement van deze omvang, met goedkeuring van de autoriteiten, toont aan dat er geen probleem lijkt te zijn met het accepteren van gevaarlijke neonazi's die geld inzamelen op Frans grondgebied," verzucht een anonieme bewoner.

"Dit is een beangstigende gebeurtenis en roept vragen op over de 'barrière tegen extreemrechts' die de regering beweert te vormen." De binnenlandse veiligheidsdienst greep ondanks herhaalde waarschuwingen van bewoners en lokale politici niet in."

Lokale weerstand en voortdurende mobilisatie

De bevolking van Meuse had al eerder geprobeerd de autoriteiten te waarschuwen voor de ernst van de situatie. In 2015 organiseerden ze al een protest tegen de vestiging van de Taverne de Thor, wat resulteerde in een demonstratie in 2016.

Ondanks deze waarschuwingen hebben de autoriteiten geen actie ondernomen, zeker niet onder de huidige regeringen die sneller sociale bewegingen ontmantelen en onderdrukken dan dat ze neonazistische bijeenkomsten verbieden, zoals in Meuse, Lyon of Rennes.

Geen tolerantie voor neonazisme

De organisatoren van het antifascistische collectief RAGE (Rassemblement Antifasciste du Grand-Est) benadrukken: "In een tijd waarin extreemrechts in heel Europa aan kracht wint en zich organiseert, is het essentieel om antifascistisch onderzoek en acties te versterken, zowel in steden als op het platteland.

We moeten alles in het werk stellen om de neonazistische dreiging tegen te gaan en de Taverne de Thor definitief te sluiten!"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws