ONE Championship baas furieus op K-1: 'Kickboksen in verval' Nieuws
Nieuws

ONE Championship baas furieus op K-1: 'Kickboksen in verval'

ONE Championship baas furieus op K-1: 'Kickboksen in verval'

Chatri Sityodtong de grote baas van ONE Championship zou niet blij zijn met de expansiedrift en comeback van de K-1 kickboksorganisatie. Daarbij lijkt Sityodtong het kickboksen bij zijn organisatie bij zijn organisatie te zien wegglippen.

De comeback van de legendarische K-1 met een aantal events in Europa maakt nogal wat tongen los en de concurrentie zenuwachtig. Een van de partijen die volgens welingelichte bronnen niet blij is met de expansie is ONE Championship en met name haar oprichter en CEO Chatri Sityodtong. Deze had zijn zinnen gezet op Europa om onder andere met Glory de concurrentie aan te gaan.

ONE die een breed scala aan vechtsporten brengt zoals MMA en kickboksen ziet zichzelf als de grootste in Azië. Met een groot aantal Europese kickboksers en ook Nederlandse leek ONE een grote belofte. Maar de kickboks stal lijkt leeg te lopen met grote namen die weigeren te vechten.

Grote namen willen weg bij ONE Championship

Bronnen vertellen ons dat Chingiz Allazov een van de bekendste kickboksers bij ONE er over denkt zijn eigen organisatie te starten. Giorgio Petreosyan een andere grote naam weigert nog voor ONE de ring in te gaan. Nederlanders zoals Nieky Holzken en Regian Eersel lijken vooralsnog tevreden bij ONE maar voor hoelang nog als gevechten uitblijven.

"Er komt een 70 kg toernooi aan waar kickboksers een miljoen kunnen verdienen", zegt de bron. "Maar zit deze vol met Aziatische vechters? Dan is het al gedoemd te falen". Het is geen geheime dat juist de Europese en Nederlandse kickboksers het grote publiek trekken (lees verder onder video).

"Ook is Chatri niet blij met de K-1. Hij wilde naar Europa met de organisatie maar kreeg geen samenwerking van de grond." Het lijkt er dus op dat ONE het kickboksen langzaam ziet wegglijden. Wel tekende voormalige ONE kampioen Illias Ennahachi recentelijk een verlenging. De Marokkaans-Nederlandse topvechter oogde veel succes bij ONE. De tijd zal leren hoe het kickboksen zich zal ontwikkelen bij ONE.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws