Ongepaste actie: Intergender gevecht Jones vs Garcia afgelast Nieuws
Nieuws

Ongepaste actie: Intergender gevecht Jones vs Garcia afgelast

Ongepaste actie: Intergender gevecht Jones vs Garcia afgelast

Een van de grootste jiu-jitsu-kampioenen aller tijden, Gabi Garcia, stond op het punt om een unieke uitdaging aan te gaan toen ze zou vechten tegen Craig Jones in een intergender grappling match tijdens de inaugurele Craig Jones Invitational in Las Vegas.

Het gevecht lijkt echter te zijn afgelast na een schokkend incident waarbij Jones Garcia kuste, wat haar woedend maakte en bijna leidde tot een complete chaos op de locatie.

Garcia's Reactie op Jones' Gedrag

Gabi Garcia, een viervoudig ADCC-goudmedaillewinnaar en zesvoudig IBJJF-wereldkampioen, had al jaren met het idee gespeeld om het op te nemen tegen een gedecoreerde mannelijke grappler. De beloning leek echter nooit op te wegen tegen het risico.

Dit keer besloot Garcia de uitdaging aan te gaan, voornamelijk vanwege het geld dat ze hiermee zou verdienen. "Hij revolutioneert het spel met dit idee," zei Garcia over Jones in een interview met MMA Fighting. "Voor mij is dit goede marketing. Het is meer dan alleen vechten tegen een man."

Ondanks haar goede relatie met Jones was Garcia vastberaden om hem niet te sparen tijdens het gevecht. "Ik heb een paar keer met Craig getraind en hij heeft me nog nooit ingeleverd," zei Garcia. "Ik ben lichter nu, omdat ik gewicht aan het verliezen was voor een MMA-gevecht, dus hij is waarschijnlijk zwaarder dan ik, maar ik ben sterk."

Het Incident en de Gevolgen

Wat een spannende en historische grappling match had moeten zijn, veranderde in een schandaal toen Jones, tijdens een face-off met Garcia, haar onverwachts kuste. Garcia, die hier absoluut niet van gediend was, verloor haar kalmte en veroorzaakte bijna een rel op de locatie. Toeschouwers waren getuige van de intense woede van Garcia, die de hele setting bijna vernielde.

Het is onduidelijk of het gevecht in de toekomst zal worden hervat, maar voor nu lijkt de match definitief van de baan te zijn. Het incident heeft veel stof doen opwaaien in de vechtsportgemeenschap, waarbij fans en experts speculeren over de gevolgen voor beide atleten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws