Nieuws

Ontmaskerd! Oekraïense UFC-vechter blijkt oplichter

Askar Mozharov de Oekraïense MMA-vechter belazerde de grootste MMA vechtsportorganisatie UFC met een valse identiteit en nep record. YouTube kanaal Nerrera Fight Stories dook in het merkwaardige verhaal.

In juni 2022 maakte Askar Mozharov zijn langverwachte debuut in de UFC. Wat een standaardverhaal leek van een nieuwe vechter die zijn eerste stappen in de beroemde Octagon zette bleek al snel een van de meest schandalige verhalen in de geschiedenis van de sport te zijn.

Mozharov, die oorspronkelijk als Arthur Shakhov werd geboren begon zijn MMA-carrière op de regionale circuits van Oekraïne. Waar hij zijn eerste drie gevechten snel verloor, allemaal in de eerste ronde. Met een record van zeven overwinningen en acht nederlagen leek zijn droom om de UFC te bereiken onbereikbaar. Maar in plaats van te stoppen of te verbeteren koos Mozharov voor een pad van fraude en bedrog om zijn weg naar de top te forceren.

De weg naar de UFC: Fraude op hoog niveau

Mozharov's tactieken om zijn slechte record te verhullen, waren ronduit ongelooflijk. Hij veranderde niet alleen zijn naam, maar begon ook actief te proberen verliespartijen van zijn record te laten verwijderen en fictieve overwinningen toe te voegen. Hij stuurde e-mails naar databases zoals Sherdog en Tapology. Waarin hij beweerde dat bepaalde gevechten nooit hadden plaatsgevonden of dat hij niet de vechter was die had verloren.

Hij ging zelfs zo ver dat hij nep gevechtsposters en video's creëerde om zijn beweringen te ondersteunen. Hoewel veel van zijn pogingen werden ontmaskerd slaagde hij erin genoeg onjuiste informatie door te sluizen om zijn record drastisch te verbeteren. En wel tot een indrukwekkende 25-7, wat uiteindelijk de UFC overtuigde om hem een contract aan te bieden.

De onvermijdelijke ontmaskering

De aanloop naar Mozharov's UFC-debuut tegen Alonzo Menifield werd overschaduwd door de groeiende controverse rond zijn valse record. Journalisten en vechtfans begonnen dieper te graven in zijn verleden, en de ene na de andere frauduleuze claim kwam aan het licht. Toen hij uiteindelijk de Octagon betrad, was zijn record al teruggebracht tot 19-12.

En na zijn vernederende eerste ronde TKO-verlies werd duidelijk dat Mozharov nooit het niveau had om in de UFC te vechten. Slechts twee weken na zijn debuut werd hij door de UFC ontslagen, en kort daarna werd hij ook nog eens geschorst vanwege een mislukte dopingtest.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws